kapat

15.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ankara'da Fehriye şoku
Bruges Mahkemesi'nin Sabancı suikasti sanıklarından Fehriye Erdal'ı kefaletle serbest bırakma kararı heyecan yarattı. Karar savcının itirazıyla durduruldu

BELÇİKA'NIN Bruges Mahkemesi'nin, dünkü oturumunda Sabancı suikasti sanıklarından ve yasadışı DHKP-C terör örgütü üyesi Fehriye Erdal ile Musa Asaoğlu ve Kaya Saz'ın kefaletle serbest bırakılmaları yolunda bir karar vermesi Ankara'yı telaşlandırdı.

Erdal'ın Türkiye'ye iade edilmesini beklerken serbest kalması ihtimalinin belirdiğini gören Ankara'da gergin saatler yaşandı. Sonunda, mahkemenin kararına TSİ 18.00'e kadar itiraz hakkı olan Bruges Savcılığı'nın devreye girmesiyle gerilim sona erdi. Savcılığın itirazı üzerine mahkeme tutukluluk halinin 28 Mart'taki duruşmaya kadar devamına karar vererek Erdal'ı tekrar hapishaneye yolladı.

Türkiye'nin hop oturup hop kalkarak takip ettiği dünkü duruşmaya Fehriye Erdal'ın, geçen ay Gent'te yapılan duruşmaya götürülürken gözlerinin bağlanmasını protesto etmek amacıyla katılmamak istediği belirtildi. Ancak Bruges Mahkemesi'ne çıkmayı reddeden Erdal'ı avukatları ikna ederek duruşma salonuna getirdi. Avukat ve gazeteciler dahil, adliyeye giren tüm şahısların elektronik cihazlarla aramadan geçirildikleri ve kapalı oturumda yapılan duruşmada mahkeme, sanıkların tutuksuz yargılanmak üzere kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi. Buna göre sanıklar 100'er bin frank (yaklaşık 1.5 milyar TL) kefalet ödemeleri, kendilerine Belçika'da bir adres belirlemeleri, kontrol amacıyla her çağrılışlarında resmi makamlara gelmeleri ve adalete yardımcı olmaları koşullarıyla, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılacaktı.

SAVCI DEVREDE
Dosyadan sorumlu olan Bruges ve Gent savcılıkları, özel bir değerlendirme toplantısı yaptılar. Gent Başsavcısı Johan Delmulle, TSİ 15.30 sıralarında yaptığı açıklamada, 3 sanık hakkında karara itirazda bulunduklarını, bu durumda, 28 Mart'ta, Gent Temyiz Mahkemesi'ne gideceklerini duyurdu. Savcılığın karara itiraz etmesi ve temyize başvurması, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına yol açıyor. Bir üst yargı organı olan Gent Temyiz Mahkemesi, 28 Mart'ta, savcılığın itirazını dikkate almaz ve bugünkü kararı onaylarsa, 3 sanık, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılacak. Aksi takdirde sanıkların tutukluluk hali devam edecek.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır