kapat

15.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Ediz Hun 'biz kadınlar' sözüne tam destek aldı
Kadınlar Günü konuşmasında dili sürçüp 'Biz kadınlar' diyen, daha sonra bu sözünün arkasında duran Ediz Hun'a milletvekillerinden destek geldi

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde ANAP Genel Merkezi'nde gerçekleştirilen kutlamalarda dili sürçen ve "Biz kadınlar" diyen Ediz Hun'un sözlerine milletvekillerinden destek geldi.

"Evet biz kadınların hakları..." diyerek tüm konukları ve partisinin genel başkanı Mesut Yılmaz'ı güldüren, ancak konuşmasında bu sözüne sahip çıkarak, kadın haklarının savunucusu olduğunu söyleyen Ediz Hun'un gündeme getirdiği konulara milletvekilleri de destek veriyor. "Bundan sonra Ediz Hun'u kimse yıkamaz" diyerek dil sürçmesine espriyle yanıt veren Yılmaz'ın ardından milletvekilleri de, "Dil sürçmesi ama kadın konusunda söyledikleri de doğru" dediler.

MİLLETVEKİLLERİNDEN DESTEK
Konuşmasında kadınların ezildiğini, maçoluğun kadınları ezdiğini, maço sisteminin yıkılması gerektiğini söyleyen ve kadın hakları savunucusu olduğunu açıklayan Ediz Hun'un bu sözleriyle ilgili olarak milletvekilleri şu değerlendirmeleri yaptılar:

BÜLENT AKARCALI: Ediz Bey'in dili sürçtü. Ancak kadınlarla ilgili sözlerini yerinde buluyorum. Kendisinin bazı gayretleri olduğu açık. Bunları açık açık anlatması da güzel. Hayvanları Koruma Kanunu var, ama zor durumda olan kadınlarımıza el uzatacak kurumlar yok"

ŞADAN TUZCU: Ediz Bey'in konuşmasında dilinin sürçtmesi basit bir olay. Bu olay Mesut Bey'in yerinde esprisiyle de kamuoyuna mal oldu. Ediz Bey'in sözlerine ise katılmamak mümkün değil. Zaten kendisi kamuoyunda çok iyi tanınan, sevilen, iyi eğitimli biri. Ediz Bey'in sözleri gerçekleri yansıtıyor.

EYÜP AŞIK:"Bu tarz Ediz bey'indir. Ben öyle değilim. Aynısını yapamam ama saygıyla karşılıyorum. Gündeme getirdiği sorunlar muhakkak doğru. Ancak bu sorunların çözümü birlikte gerçekleştirilir. Kadın erkek ayrımı yapılarak da bir yere gideceğimizi sanmıyorum. Sorunlarımızı ortak çözmeliyiz. Ben Ediz Bey'in çıkışını yapabilecek biri değilim. Yalnız şunu da söylemeliyim ki, erkekler de eziliyor.

AYŞE GÜROCAK: "Kadın sorunlarını bir erkek milletvekilinin de gündeme getirmesi hoş bir davranış. Kendisinin sözlerine katılıyorum. Dilinin sürçmesi bu konuları gündeme getirmesi amacından da iyi olmuş.

IŞIN ÇELEBİ: "Ediz Bey kadın haklarını gündeme getirmiş. Ben 21'inci yüzyılın kadınların ve girişimcilerin yüzyılı olacağını düşünüyorum. Kadın etkinliği önümüzdeki yıllarda artacak.

Elif ERGU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır