kapat

15.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Mumcu bombası'nın benzeri İngiltere'de bulundu
1993 YILINDA uğradığı bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden gazeteci-yazar Uğur Mumcu suikastını araştıran uzmanlar, benzer bir bombanın izini İngiltere'de buldu.

İnterpol'e üye ülkelerin bomba bilgilerinin yer aldığı Bomba Bilgi Merkezi kayıtlarında, İngiltere'de 1994 yılında patlamadan etkisiz hale getirilen bir bombanın, Mumcu suikastinde kullanılan bomba ile benzerlik taşıdığı saptandı. Londra'daki bombaya ilişkin kayıtlarda "İslami Hareket Örgütü" ibaresinin bulunması Türk polisini harekete geçirdi. İngiltere gezisi öncesi yaşanan gelişme, Türkiye'deki faili meçhul önemli cinayetleri araştıran birimin çalışmaları ile gün ışığına çıktı.

Bu birim, uzun süredir İnterpol'e üye ülkelerde meydana gelen bombalama olaylarının özet bilgilerinin yer aldığı "Bomba Bilgi Merkezi" kayıtlarını inceliyordu. Bu gelişme üzerine İçişleri Bakanı Tantan Londra'ya giderken beraberinde Mumcu dosyasını ve bu olayda kullanılan bombanın özelliklerini yansıtan raporu da götürdü. Dosya Scotland Yard'a verilirken, İngiltere'den 1994 yılında ele geçirilen bomba ile ilgili detaylı bilgi istendi

Ünsal ERGEL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır