kapat

15.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Diyanet İşleri'nin albay danışmanı
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz danışmanı Emekli Kurmay Albay Oğuz Kalelioğlu'na Hicaz demiryolunu canlandırma görevini verdi

MEKKE- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz'ın asker kökenli danışmanı Emekli Kurmay Albay Oğuz Kalelioğlu, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz'ın sağ kolu.

Yılmaz'ı Hac ziyareti boyunca da yalnız bırakmayan Kalelioğlu, bir yandan da Hicaz Demiryolu ile Osmanlı Kalelerinin restorasyonu ve tekrar faaliyete geçirilmesine yönelik çalışmalar yürütüyor. Geçtiğimiz yıl bir Milli Güvenlik Kurulu toplantısına katılan Diyanet İşleri Başkanı Yılmaz, danışmanı Kalelioğlu için "Askeri personel iyidir. Disiplinlidir. Arkadaşımızdan yararlanıyoruz" demişti. Geçtiğimiz yıl da hacca Kalelioğlu birlikte geldiklerini söyleyen Yılmaz, danışmanının Arafat'ta kaybolduğunu anlattı. İlk kez geçtiğimiz yıl hacca giden Kalelioğlu kaybolunca Mekke'deki oteline gece yarısı otostop yaparak dönebilmiş. Kalelioğlu, İslam dininin tanıtılmasında, uygulanmasında Diyanet İşleri Başkanlığı'nın büyük bir sorumluluk üstlendiğini ve yaşadığımız şu kritik ortamda da kendilerine büyük görev düştüğünü söyledi. Kamuoyu Kalelioğlu'nun adını, Fatih Güllopoğlu'nun "Tanksız Topsuz Harekat" kitabıyla duydu. Güllapoğlu, Kalelioğlu'nun Kara Kuvvetleri İstihbarat Dairesi'nde çalışırken, Avrupa'daki Türk işçileri arasında Diyanet İşleri'nin ağının yaygınlaşmasında rol aldığını öne sürüyordu.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır