kapat

15.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Devletin belediye alacağı 1 katrilyon
Geçen yıl illerinde toplanan vergilerden 1.2 katrilyon aldılar, bugüne kadar Hazine'ye 1 katrilyonun üzerinde borç taktılar

Bayramda, çalışanlarına aylık ödemek için Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'den yardım istemek zorunda kalan belediyelerin hali içler acısı. Vergi paylarından yapılan kesintiyi bayram dönemi için durdurmayı başaran belediyelerin Hazine garantili borçlarının tutarı 1 katrilyon lirayı aştı.

Sadece Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin borcu 1 milyar doların (595.2 milyar TL) üstünde. 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren'in evinin bulunduğu Armutalan Belediyesi de borçlular listesinde yeraldı.

Dış kredileri için Hazine garantisi alan ve borcunu ödeyemeyen belediyeler arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni, 165.3 trilyon lira ile İstanbul Büyükşehir, 121.1 trilyon lira ile İzmit Büyükşehir Belediyesi izliyor. İzmir'in 97.2 trilyon lira, Gaziantep'in 24.5 trilyon lira, Yozgat'ın 5.8 trilyon lira, Konya'nın 4.8 trilyon lira, Antalya'nın 4.7 trilyon lira, Adapazarı Belediyesi'nin 3.9 trilyon lira, Alanya Belediyesi'nin 2.6 trilyon lira yükümlülüğü bulunuyor.

Okan MÜDERRİSOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır