kapat

15.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
IMF'nin yeni patronu Köhler
ESKİ IMF Başkanı Michel Camdessus'un geçtiğimiz şubat ayında görevinden ayrılmasıyla ortaya çıkan başkanlık krizi nihayet sona erdi.

AB ülkelerinin üzerinde anlaştığı Köhler'e ABD Başkanı Clinton'dan da yeşil ışık yandı. Beyaz Saray Basın Sözcüsü, Clinton'ın Almanya Başbakanı Schröder'e telefon ederek ABD'nin Köhler'i IMF Başkanı olması konusunda destekleyeceğini söylediğini belirtti.

Ayrıca iki lider Köhler'in en kısa süre içerisinde Washington'da IMF'in yetkili kurumları ve özellikle de gelişmekte olan ülke temsilcileri ile görüşmelere başlaması konusunda karara vardı. IMF İkinci Başkanı Stanley Fisher'in liderliğindeki mevcut yönetimin de görevine devam edeceği de açıklandı. IMF'nin en büyük ortağı ABD, AB'nin bundan önce öne sürdüğü aday, Almanya eski Maliye Bakanı Yardımcısı Caio-Koch Weser'i "IMF başkanlığı için yeterli değil" gerekçesiyle reddetmişti.

Bu arada dün IMF Başkanı adaylarından, "Bay Yen" olarak bilinen Japon Eisuke Sakakibara da yarıştan çekildi. Japonya IMF başkanlığı için kendi adayını çekerek, Avrupa adayı Horst Köhler'i destekleyeceğini açıkladı. Japonya Maliye Bakanı Kiiçi Miyazava, "Japonya, Sayın Köhler'in uluslararası bir uzlaşmaya dayandığı takdirde güçlü bir liderlik yapabileceği düşüncesiyle, kendi adayını geri çekmeye karar vermiştir" dedi. Miyazava, yaptığı açıklamada, "Japonya'nın Eisuke Sakakibara'yı aday göstermekle, gerçek bir küresel mali kuruluş olan IMF'nin başkanının, hangi ülkeden geldiğine değil, liyakatına bakarak belirlenmesi isteğini ortaya koyduğunu" belirtti. Köhler halen Avrupa Yeniden Yapılanma ve Gelişme Bankası Başkanı görevini sürdürüyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır