kapat

15.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çukurova Swissotel'i Göcek'e taşıyacak
Çukurova Grubu, Göcek'te, eskiden krom madeni olan 225 bin metrekare alan üzerine 94 milyon dolarlık turizm kompleksi kuruyor

ABD kökenli Türk Madin şirketinin, 1993'te kapanan Göcek'teki krom madeni, Türkiye'nin gerçek anlamda ilk turizm kompleksi oluyor. Çukurova Grubu'nun, 225 bin metrekarelik alandaki turizm yatırımı, 94 milyon dolara maloldu. Şimdilik 15 milyon dolarlık dış kredi kullanılan tesisin bir bölümü 24 Haziran'da açılacak. Tesis 500 yatak kapasiteli Göcek'e 1000'den fazla yatak kazandıracak.

TESİSTE YOK YOK
Çukurova Grubu'nun inşaat şirketi Baytur tarafından yapılan turizm kompleksinde yer alan üniteler şunlar:

* Swissotel'in işleteceği 500 yataklı tatil köyü. Otel bünyesinde 'Wellness Center' olacak. Burada Taylandlı uzmanlar tarafından doğal yollarla tedavi hizmeti verilecek.

* 108 yataklı butik otel; Swiss Inn

* 140 apart villa. Bu villalar satılacak ya da kiralanacak. Villalara, bahçesinden yemeğine tüm hizmetleri Swissotel verecek. Teknelerle villaların önüne gelinebilecek.

* 55 bin metrekarelik alanda, 1000 kişilik kongre-konferans merkezi.

* Açık-kapalı havuz, alışveriş merkezleri, restaurant, bar v.s.

*11 milyon dolara malolan yüzer Marina; 'Göcek Port' bulunacak. Marina, şu anda 156 yata hizmet veriyor. 400 yatlık marinanın bu yaz 300'e yakın tekneye hizmet vermesi bekleniyor. Marinada bir yelken okulu da açılacak.

* Turizm kompleksinde 24 üniteli "Marina Gerisi Tesisler" de bulunuyor. Bu tesisler arasında; Swiss Gourme, Veranda Restaurant, North Shield's, hatıra eşya dükkanları ve yat marketler var.

Ayrıca "Saniter" adı verilen, yatçılara hizmet verecek iki tuvalet bulunacak. Bu tuvaletlerin her biri 540 bin dolara maloldu.

Şule TÜRKER


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır