kapat

15.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yalnız Kurt'u kandırıp Moskova'ya kaçırdılar
Rus ajanları silah tüccarı olduklarını söyleyip Raduyev'i kandırdı. Onlara inanıp Rus kontrolündeki kasabaya silah almaya giden Raduyev kendini hapiste buldu

Yalnız Kurt lakaplı Çeçen komutan Salman Raduyev'in Rus istihbarat ajanlarının bir oyunu sonucunda yakalandığı öne sürüldü. Rusya'da yayınlanan İzvestiya gazetesinin haberine göre, İç İstihbarat Servisi FSB'nin ajanları kimlik değiştirerek Raduyev'in etrafına sızdı. Kendilerini silah tüccarı olarak tanıtan ajanlar, Raduyev'i gizli bir anlaşma yapmak üzere başka bir kasabaya çağırdılar. Dağıstan sınırı yakınlarında, Rus güçlerinin kontolündeki Novogroznenski kasabasına davet edilen Raduyev, bunu kabul etti.

Ajanlar, Raduyev'den Novogroznenski kasabasına kalabalık gelmemesini de istediler. Bunun üzerine Raduyev, silah alma umuduyla, finansörü Hoj-Ahmed Nuhayev, korumalarının şefi, bir de, aynı zamanda şoförlüğünü yapan bir koruması ile kasabaya geldi. Rus birliklerinin kontrolü altındaki kasabaya girmesi sağlanan Raduyev de böylece hiçbir askeri operasyona gerek kalmadan yakalandı. FSB Başkanı Nikolay Patruşev, "Kendisini tek kurşun atmadan yakaladık. Adamları bile yakalandığını, biz açıklamasak hâlâ bilemezlerdi" dedi.

AKLİ DENGESİ BOZUK
Bu arada Raduyev'in, başına gelenlerin hâlâ tam olarak farkında olmadığı öne sürüldü. Raduyev'in sorgulanması sürecinde yer alan, bir yetkili, Raduyev'in psikolojik ve psikiyatrik incelemeden geçirileceğini söyledi. Yetkili, "Raduyev, kendisi ile ilgili neler olup bittiğinin tam olarak farkında değil. Bu durumu sorulara verdiği yanıtları ve davranışlarını etkiliyor" sözlerini kullandı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır