kapat

12.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
MURAT BİRSEL(mbirsel@sabah.com.tr )


Bakalım siz hangi ağaçtan düştünüz?

Bizim "Hangi burçtansın" sorumuz, Kelt geleneğinde "Hangi ağaçtansın" diye dile getiriliyor.

Bakalım siz hangi ağaçtansınız?

1-11 Ocak: Köknar. 12-24 Ocak: Karaağaç. 25 Ocak-3 Şubat: Selvi.

4-8 Şubat: Kavak. 9-18 Şubat: Sedir. 19-28 Şubat: Çam.

1-10 Mart: Salkımsöğüt. 11-20 Mart: Ihlamur. 21 Mart: Meşe. 22-31 Mart: Fındık.

1-10 Nisan: Üvez. 11-20 Nisan: Akçaağaç. 21-30 Nisan: Ceviz.

1-14 Mayıs: Kavak. 15-24 Mayıs: Kestane. 25 Mayıs-3 Haziran: Dişbudak.

4-13 Haziran: Gürgen. 14-23 Haziran: İncir. 24 Haziran: Hus. 25 Haziran-4 Temmuz: Elma.

5-14 Temmuz: Çam. 15-25 Temmuz: Karaağaç. 26 Temmuz-4 Ağustos: Selvi.

4-13 Ağustos: Kavak. 14-23 Ağustos: Sedir. 24 Ağustos-2 Eylül: Çam

3-12 Eylül: Salkımsöğüt. 13-22 Eylül: Ihlamur. 23 Eylül: Zeytin. 24 Eylül-3 Ekim: Fındık.

4-13 Ekim: Üvez. 14-23 Ekim: Akçaağaç. 24 Ekim-11 Kasım: Ceviz.

12-21 Kasım: Kestane. 22 Kasım-1 Aralık: Dişbudak.

2-11 Aralık: Gürgen. 12-21 Aralık: İncir. 22 Aralık: Kayın. 23-31 Aralık: Elma.

Elma (Aşk): Cazibeli, fiziksel olarak etkileyici. Sevmeyi ve sevilmeyi önemser. Sadık ve hassas bir eş. Cömert. Bilimsel konulara yetenekli. Hayalgücü yüksek. Bugün için yaşar.

Dişbudak (Hırs): Hayat dolu, talepkar. Bazen düşünmeden hareket eder ve eleştiriye kulak asmaz. Hırlı, akıllı yetenekli, egoist olmaya meyilli. Ama çok güvenilir. Bazen beyni kalbine hükmeder. Hisleri ciddiye alır ve sadıktır.

Kayın (Yaratıcılık): Çok zevklidir, görüntüye ve görünüşüne önem verir. Para sever, düzenli çalışır. Gereksiz risk almaz, eli sıkıdır. Diyet yapar, fiziğine dikkat eder.

Hus (Esinlenme): Hayat dolu, etkileyici, arkadaş canlısıdır. Gösterişten uzaktır, kabalıktan ve magandalıktan nefret eder. Doğal ve sakin yaşamı sever. Çok hırsı yoktur, sakin ve uyumlu bir insandır.

Sedir (Güven): Zarif, her ortama ayak uydurur, lüks sever. Kendine güvenir, biraz yukarıdan bakar. Kararlı ama sabırsız. İyimser ve becerikli. Tek gerçek aşk için bekler, onun dışında çabuk karar verir.

Kestane (Dürüstlük): Alışılmadık bir güzelliği vardır. Doğuştan diplomattır. Kolay husursuzluğa kapılır, hassastır. Bir sevgili beğenmekte zorlanır. Bazen olağandışı davranır.

Selvi (Sadakat): Güçlü, fiziksel olarak kaslı, hayatla fazla uğraşmaz, hoşnut, iyimser, paraya meraklıdır. Yalnızlıktan nefret eder. Kolay kolay memnun olmayacak kadar tutkuludur. Kural tanımaz. Biraz ukala ve ilgisizdir ama hep sadıktır.

Karaağaç (Asil): Fiziksel görünüşüne, giyimine dikkat eder. Lider karakterlidir, başkaları için karar vermeyi sever. Cömerttir. Çok kuvvetli bir pratik zekası vardır, esprileri güldürür.

İncir (Hassasiyet): Çok güçlü, bağımsız, tartışmalara ve zıtlıklara izin vermeyen biridir. Aile hayatına düşkündür, hayvanları sever. Sosyal bir kelebek gibidir, arkadaşları vardır. Espritüeldir, aylaklığı da sever.

Köknar (Gizem): Sıradışı bir zevki vardır. Güzel olan her şeyi sever. Dikbaşlıdır, bazen aklına eser fikir değiştirir. Her yeni fikirde ısrar eder. Bencildir ama sevdiğini çok sever. Hırslıdır. Çok mütevazı olduğu söylenemez. Memnun edilmesi zor sevgilidir. Çok arkadaşı vardır, iyi sırdaştır. Güvenilir.

Fındık (Olağanüstü): Çekicidir, insanları hemen etkiler. Aktif, girişken hatta dövüşkendir. Popülerdir. Çalkantılar yaşayabilir. Kaprisli bir aşıktır. Kusursuz bir yargı yeteneği vardır. Dürüsttür, sevdiğine toleranslı davranır.

Gürgen (Zevkli): Duru bir güzellik. Bakımlı ve zevk sahibidir. Başkalarını kendinden çok düşünür ve hayatı kolay hale getirmek için uğraşır. Disiplinli ve kibardır. Bazen daldan dala konar. Kimseye kolay kolay güvenmez. Kesin karar vermekte zorlanır.

Not: Kendi ağacınızı bugün bulamadınızsa yarını bekleyeceksiniz, devam edeceğiz. Size düşen ağacınızı unutmamak! Zaten yarın bu yazının kaynağını açıklayacağım, böylece çok ilginç bir ziyaret yapma imkanınız da doğacak.

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır