|
Yoğurtlu Patlıcan Ezmesi
MALZEMESİ
* 2 kahve fincanı sızma zeytinyağı
* 1/2 kahve fincanı limon suyu
* 6 adet patlıcan
* 3 adet Çarliston biber
* 2-3 diş sarmısak
* 2 su bardağı yoğurt
* 1 tatlı kaşığı tuz
|
HAZIRLANISI
*Zeytinyağı ve limon suyunu çırpın.*Patlıcan ve biberleri harlı ocak ateşinde közleyin, kabuklarını su altında bıçakla sıyırı. Sapları kesin, suyunu sıkın. *Zeytinyağ limon karışımına yatırın, ezerek karıştırın.*Sarmısağı yoğurda katın, patlıcanlarla karıştırın.
|
Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır
|