kapat

12.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Hep aynı kâbus

Geçen yılın Dünya Kupası birincisi Rus Milli Takımı'nın 5 oyuncusunun yer aldığı Uralochka, ki 6'ncısı Eczacıbaşı'nda oynayan Artamonova, karşısında temsilcimiz Eczacıbaşı inişli-çıkışlı bir voleybol sergileyince yenilgi kaçınılmaz oldu.

Rakibin silahları fazlaydı
Eczacıbaşı, dünkü voleybolunun çok daha iyisini oynayabilen bir takım. Gerçi böylesine güçlü bir rakip karşısında oynamak kolay değil. Ancak Eczacıbaşı da, Avrupa kariyeri olan ve artık deneyimini kanıtlamış bir takım. Buna rağmen dünkü maçta akılalmaz basit hatalar yaptı. Hem de en kritik yerlerde...

Genç ve uzun oyunculardan kurulu Rus takımı da çok hata yaptı. İyi servis atmaya çalışırken kaçırdılar. Bloktan kaçmak için auta vurdular. Ancak silahları fazla olduğundan toparlanmaları da çok çabuk oldu.

Chachkova süper oynadı
1999 Dünya Kupası'nın en iyi oyuncusu seçilen Chachkova, bu unvanı hak ettiğini dün açıkça ortaya koydu. Eczacıbaşı'nın Avrupa finali için transfer ettiği Artamonova, dün tam bir hayal kırıklığıydı. O da, dünyanın en kariyerli oyuncularından biri. Ancak Rus blokları karşısında aciz kaldı.!Ama Irina aslanlar gibi blokları geçmeyi başardı. Irina'nın da karşısında üçlü blok vardı. Ama tekniği ve cesaretiyle bunları aşmayı başardı.

Eczacıbaşı, bu maçta daha iyi oynasaydı, ne yapabilirdi? Belki en azından ilk seti alabilirlerdi. Sonrası ise bilinmez.

Son sette rakibi 23-24'te yakalamışken servis kaçırmak Eczacıbaşı kalitesindeki bir takımın oyuncusuna yakışmadı doğrusu.

Sonuçta Eczacıbaşı, şampiyonluk ümidiyle başladığı bu karşılaşmayı set alamadan kaybetti ve üçüncülük maçına kaldı. Süper Bursa seyircisine ise gerçekten yazık oldu. Maç boyunca takımlarını büyük coşkuyla desteklediler ama yetmedi.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır