kapat

12.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


İki kötü

İlk 45 dakika ne F.Bahçe var, ne A.Gücü, ne de hakem. İkinci yarı F.Bahçe'nin tesadüf bir golü ama yapılışı güzel. Oyun hareketleniyor. Multescu bakıyor ki, başka çare yok; önce Cafer'i oyuna alıyor, sonra toplara uzun uzun vuran Yılmaz'ı çıkarıp Kennedy'i de sokunca A.Gücü hareketleniyor.

Türkiye'de maçlara bu kaliteye göre iyi seyirci geliyor ve iyi de para veriyor. İki takımda da organizasyon yok. Öylesine oynuyorlar. Rasgele. Bazı kimseler, tribünlerden zeminin bozuk olduğunu söylüyor. Ankara'da kış şartlarında böyle bir zeminden iyisi Şam'da kayısı.

A.Gücü, Mkhalele'yi yanlış yerde oynatıyor. Öyle çabuk bir futbolcuyu uygun kullanmak gerekir. Çünkü attığı ters çalımlarla ve driplinglerle rakibi oyundan çabuk düşürüyor. İkinci yarının ortalarından itibaren A.Gücü etkili oynamaya başlıyor. Cafer'in sakatlıktan çıktığı belli. Tam randımanlı değil. Ama yine de rakibini rahatsız ediyor.

F.Bahçe'de yine Abdullah çok çalışıyor; bir de Metin... Moldovan kaliteli bir kumaş. Ama ona istediği toplar atılmıyor. F.Bahçe'nin seneye ondan iyisini bulamazsa kesin olarak elden çıkarmaması gerekir.

Fener'de 16 futbolcu kayıp
Şöyle bir baktım. Sezon başındaki F.Bahçe'den 24.haftaya, yani dün geceye gelene kadar 16 futbolcu yok. Böyle bir tablo herhalde dünyanın hiçbir ülkesinde ve takımında yoktur. Ve böyle bir tablo niçin oluşmuş, nasıl olmuş, nerelerden ve neden bu duruma gelinmiş, F.Bahçe bunları halledemezse daha uzun yıllar çok sıkıntı çeker.

A.Gücü tuhaf takım. F.Bahçe'nin şekli belli. Ve onlar hâlâ çekiniyor. Alın F.Bahçe'nin üzerinden formaları, 3 Büyükler'in haricinde bir takıma giydirin düşmemek için mücadele eder.

Hakem Bitirim sadece düdük çalıyor. Eski, klasik hakem tipi. Hiçbir oyun yorumu yok. Futbolcuların yaptığı çok uyanıkça faulleri es geçiyor. Çünkü futbolu bilmiyor. Haliyle de oyunun temposu düşüyor. Cesaret zaten yok. 70.dakikada A.Gücü serbest vuruş atıyor; Fener barajı 8 metre. 8-10 ikazdan sonra bile barajı yarım metre kımıldatamıyor. 1 dakika sonra F.Bahçe frikiği, A.Gücü barajı 10 metrede. Yani düdüğü gücü yetene.

F.Bahçe'nin Avrupa Kupaları'na girmesi de tehlikede. Takımların yönetimleriyle sahadaki görüntüleri aynı. İyi idare edilmeyen takımlar puan cetvelinde hakettikleri yeri bulamıyorlar. İşte size iki örnek. Biri F.Bahçe, diğeri A.Gücü.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır