kapat

12.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Bitse de gitsek

F.Bahçe, bildiğimiz gibi. Kötü bir saha var, ama F.Bahçe de kötü oynuyor. A.Gücü, ilk yarıda yalnız kalesini savunmayı düşünüyor. Başkent ekibi, rakip kale önünde en ufak bir tehlike yaratmayacak bir futbol anlayışı ile çıkmış sahaya. Bir tek Hakan Keleş'i ileride bırakmışlar, ona atılan toplar da fevkalade yanlış ve isabetsiz.

F.Bahçe'de değişen bir şey yok. Böylesine güçsüz ve isteksiz bir takıma karşı hiç baskı kuramadılar. Doğru dürüst pozisyon üretemediler. F.Bahçe'nin bir akını yok, şutu yok, bir güzel pası yok. İşte bu kabul edilemez bir durum. Manasız bir futbol vardı sahada.... Hani, "Bir an önce bitse de gitsek" diyen bir takım görüntüsü çizdi F.Bahçe...

Hep "Niçin bu takımda sahaya aynı adamları sürüyorsunuz?" diyorum. Gençler var, onları koyun. Kenar yönetim neler yapmak istiyor, anlamıyorum. En azından gençleri koy, böylece kazanırsın belki. Üç senedir yan yana oynayan ve de bir şey yapamayan adamlarla maça çıkmakta ısrar ediliyor.

Preko kadroda; çünkü Boliç yok. Preko yoksa, devamlı sakatlanan Oulare sahada. Moldovan aynı, birebirde çok etkisiz bir adam. Yani bir değişiklik, bir arayış, ileriye dönük düşünce ve uygulama yok.

Bari bir gollük şut olsun
F.Bahçe böyle oynamamalı. Kimi çıkartırsa çıkartsın sahaya, bu ekip önce iyi mücadele etmeli. İki tane ya da bir tane gollük şut atabilmeli en azından bir devrede... Bırakın kalecinin kurtarmasını, hiç olmazsa top direğin yanından "Vınnn" diye dışarı çıksın.

F.Bahçe'de bir ilerleme yok. Bir çabukluk yok. Zevk vermiyor, topu kullanamıyor. F.Bahçe'nin özelliği, topu kullanan takım olmasıydı. Bunca yıldır iyi ve süper oyuncuları olmasıydı özelliği. Ama tüm bu özelliklerini yitirmiş durumda F.Bahçe.

1.Lig'de böyle goller olmaz
Fener nasıl gol attıysa, öyle de bir gol yedi. İki takımın da defansı topu seyrediyor. Birini Saffet indirdi, Moldovan iki metreden vurdu. Ötekinde Faruk indirdi, Hakan Keleş attı. İkinci devre, ilk yarıya göre biraz daha hareketliydi. İki golü de, takımlar birbirine ikram etti diyebilirim. Birinci Lig'deki iki takımın böyle goller yememesi lazım. Ayrıca F.Bahçe'de milli futbolcular ve milli bir kaleci var. F.Bahçe, UEFA Kupası için oynuyor, Ankaragücü de küme düşmemek için... Buna rağmen bu kadar kalitesiz bir maç. Ne Fener kazanmak için güç safretti, ne de Ankaragücü kümede kalmak için...

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır