kapat

12.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Çocuk suçlular artıyor
İZMİR Barosu Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonu üyesi Avukat Neşe Hürtürk, son 6 yılda 1 milyona yakın çocuğun hakim karşısına çıktığını bildirdi. Hürtürk, Türkiye'de çocuklara ait 3 ıslahevi ve 2 tutukevi bulunduğunu, ancak bunların yetersiz kaldığını da sözlerine ekledi. Başta DGM'ler olmak üzere ceza mahkemelerinde hakim karşısına çıkarak yargılanan çocuk sayısına işaret eden Hürtürk, 6 yılda 60 bin çocuğun mahkum olduğunu kaydetti.

Mickey Mouse İzmit'te
WALT Disney Company'nin temsili çizgi film kahramanları, İzmit'te depremzede çocuklarla buluştu. Kocaeli Valiliği, İzmit Büyükşehir Belediyesi ve CarrefourSA ile işbirliği yapan Walt Disney Company'nin çizgi film kahramanları, Türkiye'deki ilk gösterisini yaptığı İzmit'te, depremzede çocukların stres atmalarına yardımcı oldu. Mickey Mouse ve kız arkadaşı Minnie, kurnaz Donald Duck, saf Goonfy ile tembel köpek Pluto, kendilerine tahsis edilen 3 kamyon ve ardında oluşan araba konvoyuyla kent merkezinde tur attı.

Nevşehir cezaevine oda sistemi geliyor
NEVŞEHİR E Tipi Kapalı Cezaevi'nde, oda sistemine geçileceği bildirildi. Nevşehir Cumhuriyet Başsavcısı Işık Keskin Özbay, yaptığı açıklamada, E Tipi Kapalı Cezaevi'nde kalan tutuklu ve hükümlülerin 40-50'şer kişilik koğuşlarda kaldıklarını belirtti. Özbay, koğuş sisteminin yıl sonuna kadar kaldırılarak oda sistemine geçileceğini kaydetti. Hükümlü ve tutukluların yeni sistemde 3, 5 ve 8'er kişilik odalarda kalacaklarını anlatan Özbay, dönüşüm çalışmaları için yaklaşık 100 milyar lira harcama yapılacağını söyledi.

Doğu'yu fırtına vurdu
DOĞU Anadolu Bölgesi'nde dün sabah saatlerinde başlayan fırtına pek çok yerde hasara yolaçtı. Erzurum, Ağrı, Kars, Iğdır, Ardahan, Muş ve yöresinde görülen fırtına, özellikle kırsal kesimde etkisini sürdürüyor. Saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreyi bulan fırtına nedeniyle bölgede enerji ve nakil hatlarında arızalar yaşanırken, birçok yerleşim biriminde de konut ve işyerlerinin çatıları uçtu. Birkaç gün önce yoğun kar yağışına sahne olan bölgede, tipi nedeniyle şehirlerarası yollarda da ulaşımda aksamalar yaşanıyor.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır