kapat

12.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Hilton cinayetinde Susurluk parmağı
LDP Genel Başkanı Besim Tibuk'un kuzeni Ali Tibukoğlu'nu Ankara Hilton Oteli'nde öldürten Lokman Çetin, ünlü "Yeşil"in adamı çıktı

ANKARA Hilton Oteli'nde önceki gece Liberal Demokrat Parti (LDP) Genel Başkanı Besim Tibuk'un kuzeni Ali Tibukoğlu'nun ölümü, Nihat Özbir ve Çetin Aydın ile tetikçi Seyithan Nergiz'in yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyı azmettiren Lokman Çetin'in "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın adamı olduğu öğrenildi. Kanlı olayın 500 milyarlık bir alacak ve rant paylaşım kavgasından kaynaklandığı belirtildi.

Sol kolundan yaralanan Çetin Aydın, ifadesinde, Ankara'ya "Yüzde 50 suyla yüzde 50 benzinle çalışan" otomobil motorunun patent hakkını almak için geldiklerini söyledi. 20 milyar dolarlık bir rant getirecek patent hakkından dolayı Lokman Çetin'in kendisinden haraç istediğini ve ölümle tehdit ettiğini öne süren Aydın'ın ifadesi şöyle:

"Ortaklarım Ali Tibukoğlu ve Nihat Özbir'le barda oturuyorduk. Bir genç yanımıza geldi ve 'Çetin Aydın kim? Lokman Abi dışarda arabada bekliyor. Konuşacakları varmış' deyince, 'Beni ne diye ayağına çağırıyor? Gelsin burada konuşsun' dedim. Daha sonra adının Seyithan Nergiz olduğunu öğrendiğim kişi ile bir genç beraber gelip 'Çetin Aydın kim?' sorusunu yinelediler. Bu sırada Ali, benden önce cevap verdi. 'Benim. Ne var, ne istiyorsunuz?' dedi. Adamlar silahına davranınca Ali de silahını çekti. Seyithan vuruldu. 2. şahıs da Ali'ye ateş etti. Ben Ali'nin düşen silahını alıp kaçan kişiye ateş ettim."

500 MİLYAR LİRALIK ALACAK
Polis yetkilileri, Lokman Çetin'in bir arazi satışıyla ilgili olarak 500 milyar liralık bir senet nedeniyle Çetin Aydın'ı sıkıştırdığı patentten kazanacağı paradan istediği haracı da bu gerekçeye dayandırdığı yolunda bilgiler elde edildiğini belirttiler.

Otelde 15 boş kovan bulan polis, ele geçirilen iki tabancanın başka olayda kullanılıp kullanılmadığının inceliyor. Otel personelini de sorgulayan polis, sabah saç traşı olan Tibukoğlu ve Aydın'ın, "Sürekli arıyor. Bize tuzak kurabilirler. Bunlar bizi öldürmeden bizim bir çare bulmamız lazım" dediğini saptadı.

LOKMAN ÇETİN - "YEŞİL" BAĞI
Olaydan sonra siyah bir Mersedes'le kaçan ve polisin her yerde aradığı Lokman Çetin'in bir dönem, Susurluk skandalının kilit isimlerinden "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım ile çalıştığı öğrenildi.

1963 Diyarbakır doğumlu Lokman Çetin'in ismi Susurluk raporunda da yer alan işadamı Senar Er'in babasının kaçırılması olayında istenen fidyeye aracılık etmesiyle duyuldu. Bu olayda kendini Ahmet Demir diye tanıtan "Yeşil", Senar Er'i arayarak babası için 100 bin mark istemişti. Er de, adı Akın Birdal'ın vurulması olayına karışan Cemal Kulaksızoğlu'na 80 milyon, Lokman Çetin'e de 200 milyon lira vermişti.

Diyarbakır'ın tanınmış isimlerinden Niyazi Ağa'nın oğlu olan Çetin, 1981'de cinayetten mahkum oldu. 1994'te Mersin'de 50 kilo eroinle yakalandı.

MHP, ÇETİN AYDIN'I UZAKLAŞTIRDI
Saldırıdan yaralı kurtulan Çetin Aydın ise, 1958 Artvin doğumlu. Aydın, bir dönem MHP'nin Artvin İl Başkanlığı'nı yürüttü. Bu görevine bir dolandırıcılık işine karıştığı için son verildi. Silahla adam yaralamak ve yaralamaya azmettirmek suçundan sabıkalı.

ALİ TİBUKOĞLU DA SABIKALI
Burnundan ve kalbinden vurularak ölen Ali Tibukoğlu, 1955 Rize-Fındıklı doğumlu. Rusya'dan otomobil yedek parça ithali yapan Tibukoğlu, bir silahlı saldırıdan dolayı sabıkalı.

Kasığından yaralanan ve durumu ciddi olan Seyithan Nergis, 1959 Diyarbakır doğumlu. Nergis'in Lokman Çetin'in sağ kolu olduğu belirtiliyor.

Ünsal ERGEL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır