kapat

12.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Vali Çevik: Çarşı pazarı özledim..
Bir yıl önce bombalı saldırı sonucunda yaralanan Çankara eski Valisi Ayhan Çevik yeni görev yeri Uşak'ta atv'nin sorularını cevapladı

ÇANKIRI eski Valisi Ayhan Çevik, bir yıl önce, kendisine düzenlenen bombalı suikasttan yaralı olarak kurtuldu. Bir yıl boyunca yoğun bir tedavi uygulanan Çevik'e, altı aylık rapor verildi. Çevik, raporu biter bitmez Uşak Valisi olarak göreve başladı. Bu kadar hızlı iyileşmesine karşın eskiye dönme özlemiyle tutuşuyor Vali Çevik. Ancak hâlâ TİKKO'nun hedefi olduğu için çevresindeki koruma ordusu bunu engelliyor.

Güvenliği dolayısıyla çok sevdiği sosyal aktiviteleri gerçekleştiremediğini söylüyor Çevik. Bu durumu şöyle açıklıyor: "Yapı itibariyle insanlarla birlikte olmayı çok seviyorum. Ama şimdi temkinli dolaşmak zorundayım. Sokağa rahat çıkamadığım için halkla aramda kopukluk oluyor, bu yüzden çok rahatsız oluyorum. Şehir dışına çıkarken de nereye gideceğimi yakınlarıma bile söylemiyorum. Çünkü biliyorum ki beni öldürmeye çalışanların hâlâ hedefiyim."

Aradan geçen bir yıl içinde Ayhan Çevik, bir çok alışkanlıklarından vazgeçmek zorunda kaldığını belirtiyor. Çevik, "En çok özlediğim şey; çarşıda, pazarda, hiçbir tehlike beklemeden gezmek. Ama olmuyor. Çarşıya çıksam bile çevremdeki korumalardan halkla iç içe olamıyorum" diyor. Olaydan sonra Ayhan Çevik, koruma sayısının artırıldığını ve 8'e çıkartıldığını söylüyor.

HATIRLAMIYOR
Ayhan Çevik olay anını, bir yıldır yaşadıklarına sebeb olan bombanın patlama anını hatırlamıyor. Çevik, "Yoğun bakımdan çıkınca söylediler bu olayı. O güne dair aklımda kalan tek şey evden çıktığımdı. Doktorlar, insan beyninin hatırlamak istemediği bazı olayları unutabildiğini söylüyorlar. O yüzden hatırlamıyorum herhalde" diyor.

Vali Ayhan Çevik'in unutamadığı olaylardan birisi de kardeşinin bu suikast olayını iki gün önceden rüyasında görmesiymiş... Çevik, "Kardeşim bu olayı rüyasında görmüş. Beni aradı, ağabey nasılsın dedi. Neyi diye sordum, o da rüyayı anlattı. O zaman iyiydim, bu konu unutuldu ama rüya gerçek oldu" diyor.

Murat ONGUN

Bombacı "Aris" şokta
TİKKO terör örgütünün bombacısı "Aris" kod adlı Ali Gülmez, şoka girdi. Gülmez, konuşmuyor, yemiyor, içmiyor

ÇANKIRI eski Valisi Ayhan Çevik'e düzenlenen bombalı saldırının tasarımcısı ve yasadışı DHKP/C, TİKKO ve TKP-ML TİKKO terör örgütlerinin bomba hocası "Aris" kod adlı Ali Gülmez, ani operasyonla yakalanışının şokunu üzerinden atamadı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'nde günboyu süren sorgusunda ağzından tek kelime çıkmadığı ileri sürülen "Aris", götürüldüğü Tokat İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda da konuşmuyor, yemiyor ve içmiyor.

Ali Gülmez'in 4 gün boyunca Tokat'ta kalacağı ve sorgulanacağı belirtildi. Gülmez, halen Tokat Cezaevi'nde tutuklu bulunan sözde TİKKO Örgütü'nün Konferans kanadı intikam timi üyesi itirafçı Müfit Güner ile de görüştürülecek. Gülmez'in konuşması halinde, tüm operasyonlardan kurtulmasını bilen bölgedeki bütün eylemlerin emrini veren TKP/ML TİKKO terör örgütünün sözde intikam timi komutanı "Dede" kod adlı Halil Şahin'in ele geçirilmesine çalışılacak. Aris'e itirafçı olması teklifi götürülecek.

Yener CABBAR


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır