kapat

12.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Karacalar özgür
Avcıların kurduğu tuzağa yakalanıp yaralanan 2 yavru karaca, 11 ay aradan sonra dün törenle Giresun Adası'ndaki doğal parka bırakıldı

Resmi törenle serbest bırakılan karacalar, Ali Akar adlı vatandaş tarafından 11 ay önce Dereli ormanlarında bulundu. Avcıların kurduğu tuzaktan kurtulmuş ancak yaralı olarak bulunan 2 karaca yavrusunun anneleri ortaya çıkmayınca, Ali Akar onları alıp evine götürdü. 11 ay boyunca onları tedavi edip, kendi çocukları gibi baktı. Akar daha sonra 2 karacayı doğal ortamlarında yaşayabilmeleri için Giresun Valiliği'ne başvurdu.

SNARE'E YAKALANDILAR
Daha önce Afrika tuzağı snare'den yaralı olarak kurtulan ve Valiliğe teslim edilen 2 karacanın kurtarılamamasına çok üzülen Vali Erhan Tanju, bu kez Ali Akar'ın tedavi ettiği yaralı 2 yavru için özel tören düzenledi. Törene Vali Erhan Tanju'nun yanı sıra Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Baki Onurlubaş ve bazı daire amirleri de katıldı. Giresunlu Ali Akar'ın Afrika tuzağından kurtararak diğer çocukları gibi 11 ay baktıktan sonra Valiliğe teslim ettiği 2 karaca yavrusu 45 dakika süren deniz yolculuğundan sonra Giresun Adası'ndaki doğal parka bırakıldılar.

"gereken yapılacak"
Karacalar adaya götürülmeden önce düzenlenen törende Vali Erhan Tanju, "Akar Ailesi'ne teşekkür ediyorum. Bu iki karacaya çocukları gibi bakmışlar. Bundan sonra karacalar yaşamlarını adadaki doğal parkta sürdürecekler. Adaya gelip giden turistlerin de ilgisini çekecekler. Biri erkek diğeri dişi olan karacalar burada çoğalacaklardır. Karacaların bakımını Çevre Koruma Vakfı üstlendi. Onlar için gereken her şey yapılacaktır" dedi.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde sözde yaban domuzu avı için kurulan snare'e (Afrika Tuzağı) kapılan ve nesli giderek tükenen karaca ve geyikler yaralı olarak tuzaktan kurtulduktan sonra ölüyorlar.

Ersin RAMOĞLU


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır