kapat

12.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İçerdeyken yakalandı
Ünye Cezaevi'nde 'içerdeki reis', Samsun'da polisin elindeki 'dışardaki adamı'nı cepten arayınca ekrana düşen numara sayesinde tam bir 'keklik' gibi avlandı

ADAMI YAKALANINCA...
ÜNYE Yarı Açık Cezaevi'nde 'içerde' bulunan İsmail Durgun'un, 'dışarda' çete kurduğu ortaya çıktı. Samsun'da çek senet tahsilatı yapmak suçundan yakalanan ve dört yıl hüküm giyen Durgun, içerde de boş durmadı. Soyadını verdiği "Durgun Çetesi"ni cep telefonla yönetmeye başladı. Samsun'daki otellerden, çetesine haraç toplatan Durgun, ele geçirilen bir adamının cep telefonu kayıtlarının incelenmesi sonrasında yakalandı. Durgun çetesinin işi otellerden haraç toplamaktı. Durgun, otel sahiplerine, "Param bitti, bana para gönderin" diye telefon ediyordu.

SERİ OPERASYONLAR
İSMAİL Durgun, talimatlarına uymayan dört oteli kurşunlatarak gözdağı verdi. Son olarak bir kişinin yaralandığı Klas Otel'in kurşunlanması üzerine Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi dedektifleri geniş bir operasoyn başlattı ve çete elemanı Tankut Şahin'i yakaladı. Daha sonra ise operasyonlar sürdü ve sırayla Bilyamin Aydın, Alibey Baycan, Birol Aydın ve Bülent Bayram ele geçirildi. Soruşturma sırasında Bilyamin Aydın'ın cep telefonu çalınca, hafızaya düşen numara polisi cezaevindeki çete reisi İsmail Durgun'a götürdü.

Bayram OK (SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır