kapat

12.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

AIDS'e karşı yeni umut
BAZI kişilerin vücutlarında doğal olarak bulunan antikorların, AIDS hastalığına karşı engel oluşturduğu, bu bulgunun hastalığa karşı aşı geliştirilmesinde yeni bir adım olabileceği belirlendi. Bu antikoru, Milan'daki San Raffaele Hastanesi'ndeki 10 kişilik bir ekip saptadı. Araştırma, HIV virüsünün, bulaştığı bazı kişilerde, neden AIDS'e yol açmadığının açıklanmasını sağlayabilecek. Araştırmacılar, bağışıklık sistemindeki hücrelerin yüzeyindeki proteinle birleşen antikorların, bu proteini, HIV'ın nüfuz etmesini engelleyecek şekilde mutasyona uğrattığını saptadı.

King'in son romanı İnternet'te
ÜNLÜ korku romanı yazarı Stephen King'in son kitabı "Kurşun üstünde Yolculuk" (Riding The Bullett), yarından itibaren İnternet'te yayınlanacak. 65 sayfalık kitap, normal kitapçılarda satılmayacak ve yalnızca İnternet üzerinden okunabilecek. 30'dan fazla eseri olan Stephen King'in ilk kez bu şekilde pazarlanan kitabını indirmenin fiyatı ise yaklaşık 2,5 dolar. (yaklaşık 1.5 milyon lira) "İnternet üzerinden satışın nasıl bir yankı uyandıracağını merak ediyorum" diyen King, belki de bu pazarlama şeklinin gelecek vaat ettiğini söyledi. İnternet'teki kitap satıcıları Stephen King'in eserinin, pazarın gerçek potansiyelini ölçmek konusunda çok önemli olduğunu belirtiyorlar.

Japonya'da 'uçan tren' yapıldı
Japonya'da, yere değmeden hareket eden ve çok az enerji harcayan tren modeli geliştirildi. Proje sorumlusu Yasuaki Komaha, hızlı hareket eden veya düşen cisimlerin altında bir hava yastığının oluşması gerçeğinden yola çıkarak geliştirdikleri trenin, manyetik olarak yerle bağlantısı kesilerek hareket eden tren türüne göre çok daha az enerjiye ihtiyacı olduğunu açıkladı. Geliştirilen 4 kanatlı trenin ilk denemede saatte 50 kilometreye ulaştığında raylardan havalandığını kaydeden Komaha, rayların her iki tarafında da bulunan duvarlar sayesinde trenin altında bir hava yastığı oluştuğunu belirtti. Duvarların arasında oluşan hava akımı ve dikey flaplar sayesinde trenin kendi kendini yönettiğini söyleyen Komaha, trenin daha düşük süratte havalanması için çalıştıklarını söyledi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır