kapat

12.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Mollalar Efes Pilsen içiyor
İran'da alkollü içki yasağı da delindi. Tatil beldelerinde, kayak merkezlerinde, otellerde Türk birası içiliyor

İran artık Batı tarzı yaşam manzaralarına giderek alışıyor. Reformcuları büyük bir çoğunlukla Meclis'e taşıyan gençlik henüz reformcu yeni meclis işbaşı yapmamasına rağmen değişiklikleri hayata geçirmeye başladı bile.

Bu yeniliklerden biri de modern kayak kıyafetleriyle kayak yapan kadınlar ve Türk birası. Artık İranlılar tatil için gittikleri otellerde alkollü içkiler de içiyor. Favori içkileri de Efes Pilsen. İsviçre'de yayınlanan Berner Seitung gazetesinde yer alan haberde İranlılar'ın tatil yerlerindeki otellerde Efes Pilsen birası içtiğini yazdı.

MOLLALAR KIZDI
İran hakkındaki haberde Tahran'ın kuzeyindeki Dizin ve Şemsek kayak tesislerinde islami giyim kurallarına uyulmadığı yazıldı. Haberde "kadınların makyajlı bir şekilde erkeklerle kayak yaptığı tesislerde akşam yemeklerinde yemeğin yanında Efes Pilsen birası içiliyor" denildi.

İsviçre gazetesinin bu haberi mollaların tepkisini çekti. Molla yanlısı İran gazeteleri Berner Seitung'un haberinden alıntılar yaparken kızgın yorumlarda bulundular. Daha önce de Mısır'da yayınlanan El Ahram gazetesi İran'da milenyum kutlamaları için düzenlenen tren turunda alkollü içki içmenin serbest olduğunu yazmıştı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır