kapat

12.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İntihar saldırısı: 28 ölü
Sri Lanka'da, hükümet görevlilerini öldürmeyi planlayan 4 Tamil gerillası eylemlerini gerçekleştiremeyince intihar saldırısında bulundu

Sri Lanka'da ayrılıkçı Tamil gerillaları intihar saldırısında bulundu. Başkent Colombo'da gerçekleştirilen saldırıda 28 kişi ölürken 46 kişi de yaralandı.

Başkentte meydana gelen bombalı saldırı, devriye gezen polislerin iki kişiden kuşkulanmasıyla patlak verdi. Polislerin kendilerinden kuşkulandığını anlayan teröristler kaçmaya başladı. Kaçarken de ateş açtı. Güvenlik güçleri, ayrılıkçı Tamil Kaplanları örgütü üyesi olduğu belirlenen şüphelilerin bulunduğu evi kuşatma altına aldı.

Kuşatmanın hemen ardından teröristlerle askerler arasında çatışma çıktı. Güvenlik güçleri, teslim olmaya yanaşmayan ve kendilerine ateş açan teröristleri, pencerelerden içeri gaz bombaları atarak etkisiz hale getirmek istedi. Bu sırada binanın dördüncü katında bulunan teröristler, askerlerin teslim olmaları yönündeki uyarılarına roketlerle karşılık verdi.

ASKERLERİN ÜZERİNE ATLADILAR
Yüzlerce asker tarafından kuşatılan binadan sağ çıkamayacaklarını anlayan 4 terörist, kendilerini, üzerlerindeki bombaları da patlatarak binadan aşağı askerlerin üstüne attı. Patlamalarda 28 kişi öldü birçok kişi de yaralandı. Etraftaki binaların camlarının kırıldığı ve birçok aracın da kullanılmaz hale geldiği belirtildi. Savunma Bakanlığı Sözcüsü Brigadier Palitha, teröristlerin asıl amacının, Savunma Bakanı ve Silahlı Kuvvetler Komutanı'na suikast düzenlemek olduğunu açıkladı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır