kapat

08.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
AHMET VARDAR(avardar@sabah.com.tr )


Gönen'deki jeotermalli binalar buz gibi...

Balıkesir'in Gönen ilçesi meşhurdur. Oradaki kaplıcaları bilmeyen yoktur. Ve ülkemizin dört bir yanından buraya ailece gidilir, kaplıcalarından şifa bulunur. Bu işin iyi tarafı... Fakat 1995 yılından bu yana Gönen Kaplıcaları tarafından ısıtılan binalar şu anda buz kesiyor. Orada oturanlar "Üşüyoruz" diye feryat ediyorlar.

İşin daha garibi, jeotermal su ile ısınması gereken bu binalarda hemen herkes ya katalitik, ya elektrik sobası kullanıyor. Peki neden diyeceksiniz. Nedeni, bu işlerin ehil ellerde olmaması... Galiba bu birimde çalışanlar konularında tecrübeli olmayan ve siyasi tercihlerle oraya getirilen insanlarmış... Belli bir miktardaki haneye verilmesi gereken sıcak su, politik nedenlerle daha fazla haneye dağıtılınca ısıtma gücü düşmüş... Şu anda orada yaşayanların ifadesine göre, jeotermal suyun verildiği kaloriferli dairelerde sıcaklık 12-18 derece arasında değişiyor. Bu da oraların iyi ısıtılmadığını gösteriyor.

Bütün bunları anlattıktan sonra yapılacak işin ne olduğunu söylemeye hacet yok. Başta Gönen Belediye Başkanı Hayati Köse olmak üzere görevlilere buradan sesleniyorum; "Hiç kimsenin ısınamadığı bu binalarda oturan vatandaşlara kim hesap verecek?... Allahın sıcak suyunu vatandaşa aylık 18 milyon veya 1000 Dolara pazarlamak iyi oluyor ama sonunda onların da verdikleri parayı helal etmeleri gerekir. Nasıl yapacaksanız yapın, bu işi halledin, vatandaşın feryadının bana kadar gelmesini de önleyin. Zira şu anda orada en az 5000 konut sıkıntıda..."

Milli Piyangoda amorticiler!..
Geçenlerde Milli Piyango İdaresi'nin otomatik telefonlarından bahsetmiş ve o konuya bir kolaylık gelmesini sağlamıştım. Verdiğim telefonlar sayesinde sanırım vatandaşlar rahatlıkla sonuçları alabiliyorlardır. Biz bu iş bitti derken, şimdi de amorticilerin derdi geldi...

Adam zaten ikramiye kazanamamış ama teselli kabilinden amortisini almak için bayilere gidince, parayı alamamakta, yerine yeni bir bilet almak için zorlanmaktadır. Milli Piyango İdarecileri, özellikle seyyar bayilerinize tembih edin, ki amorticilere istedikleri zaman paralarını versinler. Yoksa onların da bu sütunlarda liste halinde isimlerini yayınlar, rezil ederim.

Prof. Altuğ bey, haklısınız ama
Amerika'da bir üniversitede öğretim üyesi olan Prof.Dr. Altuğ Kazanoğlu, mesajınızı aldım. "Amerika'da mahalli telefon konuşmaları zamanla kısıtlanmaz" diyorsunuz. Yani şehir içi konuşmaları eğer jetonlu değil ise, ayrıca zaman aşımı dolayısıyla ücrete tabi değil. Türkiye'ye geldiğinizde de böyle olsun istiyorsunuz. Sayın hocam, siz ne diyorsunuz... Burada kör tuttuğunu yakalar ve insafsızca tepesine biner. Ve bu vicdansızlar ne kontrol edilebilir, ne de yakalanabilir. Onlar konuşulmayan telefonlardan bile, kendilerine pay çıkarırlar ve bunu marifet sanarlar. Siz en iyisi Amerika'da yaşamaya devam edin...

Yazarlar sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır