kapat

08.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sakızlı incir reçeli
MALZEMESİ
* 100 adet taze yeşil incir
* 1/2 kg. toz şeker
* 2 su bardağı su
* Birkaç parça sakız
* 2 portakalın kabuğu

HAZIRLANIŞI:
İncirlerin kabuklarını ayıklayın ve kaynar suda 10 dakika haşlayın. Çıkarıp süzün. Ayrı bir yerde portakal kabuklarını ince ince, kibrit çöpü gibi kesin. Her bir incirin ortasına bir parça portakal kabuğu yerleştirin ve zedelememek için tepsiye dizin. Büyükçe bir reçel tenceresinde suyla şekeri karıştırıp şurup yapın. İçine dikkatlice incirleri atın, bir-iki parça da sakız atıp karıştırın. Reçelin kıvamına dikkat ederek bir süre kaynatın. Reçel piştiğinde ateşten alıp bir kenarda ılındırın. Kavonozlara koyup ağzını sıkıca kapatın.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır