kapat

08.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Savaş suçlularının peşinde
Yugoslavya Savaş Suçları Mahkemesi Başsavcısı Carla Del Ponte, "Türkiye Savaş Suçları Mahkemesi'ne görevli tahsis etmeli" dedi

YUGOSLAVYA'DA yaşanan iç savaş sırasında işlenen işkence ve cinayet suçlarının araştırılması amacıyla kurulan Birleşmiş Milletler Savaş Suçları Mahkemesi'nin Başsavcısı Carla Del Ponte, Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ü ziyaret etti.Savaş suçlarının yargılanması sırasında uluslararası işbirliğine ihtiyaç duyulduğunu belirten Ponte, Yugoslavya savaş suçlarının Türk bankalarında bulunan olası hesaplarına el konulmasını istedi.Başsavcı Ponte, şöyle konuştu:

TÜRK GÖREVLİLER
"Firarda bulunan savaş suçluları arasında Türkiye'de saklanan kişilerin bulunup bulunmadığını bilmiyoruz. Bu konuyu da araştıracağız. Biz Türkiye'den öncelikli olarak savaş suçlularının Türk bankalarında bulunan olası hesaplarına el konulması için destek istiyoruz. Ayrıca uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi'nin daha sağlıklı işleyebilmesi için bazı Türk görevlilerin mahkemeye tahsis edilmesini de talep ettik. Savaş suçlarıyla mücadele ancak uluslararası işbirliğiyle başarıya ulaşabilir. Bugüne kadar bu konudaki desteklerini esirgemeyen Türkiye'nin bundan sonra da mahkememize gereken desteği vereceğine inanıyorum."

Lahey'de kurulan Yugoslavya Savaş Suçları Mahkemesi'nin bugüne kadar 9 savaş suçlusunu mahkum ettiğini de belirten Ponte, 12 savaş suçlusuyla ilgili davaların ise devam ettiğini söyledi.

Adalet Bakanı Türk ise şöyle konuştu: "İnsanlığa karşı işlenen suçlar cezasız kalmamalı. Türkiye Cumhuriyeti olarak savaş suçları mahkemesine destek verebilmek için bir kanun tasarısı hazırlıyoruz. Halen TBMM Dışişleri Komisyonu'nda bulunan bu tasarı kanunlaşırsa Savaş Suçları Mahkemesi'ne daha geniş ölçekte yardımcı olacağız."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır