kapat

08.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kutan, Başsavcı Savaş'a yüklendi
FP Genel Başkanı Recai Kutan, Anayasa'nın siyasi partilerin kapatılmasını düzenleyen 69'uncu maddesinin değişmesine karşı çıkan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş'ı sert bir üslupla eleştirdi.

Kutan, "Sayın Başsavcı'yı uyarıyoruz; Kimse kendisini TBMM'nin üzerinde görmesin. TBMM'yi tehdit etmesin" dedi.

Kutan, partisinin Meclis Grubu'nda yaptığı konuşmada, Savaş'a yönelik olarak şunları söyledi: "Anayasa'nın 69'uncu maddesi ve diğer bazı maddelerin değiştirilmesinden hoşlanmayan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Vural Savaş, tam bir lobi faaliyetinin içine girdi. Savaş, ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ı ziyaret etti, 69'uncu maddede değişiklik yapılmamasını istedi. Yine takip ettik, Savaş, gazetecileri arıyor, onlara demokratik ve laik cumhuriyeti korumanın sadece hukukçulara ve askerlere kaldığını söylüyor. Ardından bir tehditte de bulunuyor; 'Eğer bu iş hallolmazsa hangi metotla hallolacağını tahmin edersiniz' diyor. Netice olarak demokratik ve laik cumhuriyeti korumanın sadece hukukçulara ve askerlere kaldığını söyledikten sonra, neredeyse her kesimi uyarıyor ve adeta tehdit ediyor."

"ŞİMDİ SIRA BİZDE"
Savaş'ın söyleyeceğini söylediğini kaydeden Kutan şöyle konuştu: "Şimdi sıra bizde... Biz de sayın Başsavcıyı uyarıyoruz.. Bu ülkenin cumhuriyet idaresi var. Cumhuriyetimizin temel niteliği; devletimizin laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olmasıdır. Demokrasilerde halk iradesi halkın temsilcileri vasıtasıyla kullanılır. Cumhuriyetin niteliklerinin korunması da herkesten çok halkın temsilcilerinin, TBMM'nin görevidir. Kimse kendisini TBMM'nin üstünde görmesin.. Savaş dahil hiç kimse, çıkaracağı yasalar konusunda TBMM'yi baskı altına alamaz, uyaramaz ve adeta tehdit edemez."

"Biz FP olarak partimizin kapatılacağı yönünde en küçük bir şüphe taşımıyoruz" diyen Kutan, şöyle devam etti: "Ancak biz Türkiye'de her şey çağdaş normlara uygun olsun, hukukun üstünlüğü gerçekleşsin, Kopenhag kriterleri uygulansın, Türkiye dünyada en çok parti kapatan ülke olma ayıbından kurtulsun istiyoruz. Bu nedenle sahip çıktık."


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır