kapat

08.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yılın bürokratı İhsan Gülay
Ankara Ticaret Odası, Ulaştırma Bakanlığı DLHMİ Genel Müdürü İhsan Gülay'ı yılın bürokratı seçti

ULAŞTIRMA Bakanlığı Demiryollar, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı (DLHMİ) Genel Müdürü İhsan Gülay, Ankara Ticaret Odası tarafından "Yılın Başarılı Bürokratı" seçildi.

Finansman doktoru olan Gülay, Emlak Bankası Yurtdışı Baştemsilciliğinden sonra DLH İnşaatı Genel Müdürlüğü görevine getirilmişti. Yılın bürokratı seçilmesi konusunda Gülay'ın yorumu şöyle oldu:

"Ankara Ticaret Odası ile yakın çalışmalarımız oluyor, yaptıklarımızı aktif biçimde inceliyorlar. Bana söylenen şu; uzun yıllar alınmayan önlemler, yapılmayan uygulamalar ilk defa bizim dönemimizde yapılmış. Buna radikal tedbirler deniliyor ama bunlar yapılmalıydı zaten. Olması gereken normal şeyleri yaptık."

Sistemdeki değişikliklerle ilgili olarak da "Bir yerden başlanmalıydı. DLHMİ'de şaibe olmayacak artık" diyen Gülay, açıklamasını şöyle sürdürdü: "DLHMİ'de ihaleler şeffaf olacak, ihale komisyonlarını değiştirdik. Mali yeterlilik komisyonu, teknik yeterlilik komisyonu ve ihale komisyonu adı altında yedişer kişiden oluşan toplam 21 kişi. 21 kişiyi kim satın alabilir, Şaibe olabilir mi! Olmaz. Benim bile yetkim yok, denetim vazifem var."

Deniz ŞENELT


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır