kapat

08.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.

KISA KISA KISA

TBMM, gazeteci boykotundan vazgeçti!
TÜRKİYE Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin (TGC) girişimleri sonucu, bazı milletvekilleri ve TBMM çalışmalarını eleştiren köşe yazarlarının yazılarının TBMM bültenine konulmaması uygulamasından vazgeçildi. Bir süre önce, "Milletvekilleri ve Meclis'in manevi şahsiyetini zedelediği" gerekçesiyle, bazı yazarların yazıları TBMM günlük bültenine konulmayarak "boykot" edilmişti. TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut'un "Bundan böyle, genel bir ambargo ya da sansür uygulanmayacak, ancak milletvekillerine hakaret içeren yazıların bültene konulmaması da doğal sayılır" dedi. Nail Güreli de "Bu tür yazı ve haberler hakkında kendilerine başvurulduğu takdirde, Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi çerçevesinde gereği yapılacak" dedi.

İnternet'ten kurban kesimi
DEPREMZEDE Dayanışma Sosyal Yardımlaşma Derneği (DEPDER), vekalet yoluyla kurban kesimi kampanyası başlattı. Depremzedelere yardım amacıyla başlatılan kampanyaya dileyenler, İnternet aracılığı ile ve "http://www.depder.cjb.net" adresinden de katılabilecekler.

Dernek Başkanı Hülya Yenice, kampanyadan elde edilecek gelir ile İçel Mezitli'de misafir olarak barındırılan, depremzedelere yeni bir hayat kurulmasına çalışılacağını söyledi. Bağışların kurban başına 70 milyon lira ya da 250 mark olduğunu bildiren Yenice, kampanyaya katılmak isteyenlerin Halk Bankası Mersin Merkez Şubesi'ndeki 196457 nolu TL ya da 196433 nolu Mark hesabına ücretleri yatırmalarını istedi.

Hizb-ut Tahrir operasyonu
ERZURUM Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele şubesi ekipleri tarafından Hizb-ut Tahrir terör örgütüne yönelik olarak başlatılan operasyonlarda aralarında sözde Erzurum sorumlusunun da bulunduğu 9 örgüt mensubu yakalandı. Örgüt mensuplarının Erzurum'da örgütün tabanını oluşturmaya yönelik faaliyet yürüttükleri belirlendi.

Sinan AYDIN (SHA)

Yazar Odabaşı hapse giremedi
YAZAR ve şair Yılmaz Odabaşı, Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nce hakkında verilen kesinleşmiş ve daha önce ertelenen 7 aylık hapis cezasını çekmek üzere Tekirdağ'ın Saray ilçesine geldi. Ancak, Saray Cumhuriyet Savcısı, Odabaşı ile ilgili bakanlıktan bir yazının kendilerine gelmediğini belirterek, bu nedenle kendisini cezaevine almayacağını bildirdi.

Alibeyköy'de olaylı anma
DİSK'e bağlı Limter-iş Sendikası eğitim uzmanı Süleyman Yeter'in ölüm yıldönümünde Alibeyköy Cemevi'nden çıkarak mezarlığa yürümek isteyen bir grubun tamamı, gözlem altına alındı. Aralarında Süleyman Yeter'in eşi Ayşe Yeter'in de bulunduğu gözlem altına alınanlar 2 otobüsle Güvenlik Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Yargüder'in firarında rüşvet
İŞADAMI Özdemir Sabancı'nın katili Mustafa Duyar'ın öldürülmesi olayında tetikçilik yaptığı bildirilen Ahmet Yargüder'in, tutuklu bulunduğu Trabzon Cezaevi'nden İstanbul'a sevki sırasında firar etmesi olayında, rüşvet iddialarının araştırılması amacıyla İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne soruşturma için yazı yazıldı.

İbrahim Şahin'i öldüreceklermiş
İSTANBUL'DA Mart ayı içinde çeşitli eylemler yapma hazırlığındayken yakalanan 16 yasadışı DHKP/C örgüt üyesinden İmdat Bulut, susurluk davası sanıklarından, Özel Harekat Dairesi eski Başkan Vekili İbrahim Şahin'e yönelik eylem girişiminde bulunduklarını, ancak son anda vazgeçildiğini itiraf etti.

Zeynep Atalay'ın mal varlığı
ANKARA Cumhuriyet Başsavcılığı, "yasalara ve genel ahlaka aykırı bir şekilde haksız mal varlığı edindiği" iddiasıyla Başbakanlık Müşaviri Zeynep Atalay hakkında yürüttüğü soruşturmada, kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi. Kararda Başbakanlık Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın raporu etkili oldu.

Sokak çocukları için elele
18'İNCİ yüzyıl tablo, gravür ve objelerinden oluşan özel bir koleksiyon, Umut Çocukları Derneği yararına Nisan ayı sonuna kadar Çukurcuma'daki İmrahor'da sergilenecek. Satışlardan elde edilen gelir, bağış olarak Bayan Emmanuelle Ragazzi yardımlarıyla Umut Çocukları Derneği'ne teslim edilecek. Sergiden alınan bir parça bile sokaklarda yaşayan çocuklar için umut olacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır