kapat

08.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
'Hepatit C'li doktor çalışabilir mi?' tartışması
26 yıllık doktor Ali Müftüoğlu, Hepatit C taşıyıcısı çıktı. Tabip Odası Birliği, "Hepatit C'li doktor çalışabilir mi?"yi tartışıyor

DR. Ali Müftüoğlu... 26 yıllık başarılı bir kadın doğum doktoru. Bursa SSK'da çalışan Müftüoğlu, bugüne kadar yüzlerce hastasını tedavi etti. Ancak o şimdi Hepatit türleri arasında en ağırı kabul edilen Hepatit C ile savaş veriyor.

Hastane personelinden gizlenen bu olay Dr. Müftüoğlu'nun 3 ay önce Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı'na sevk istemesiyle ortaya çıktı. Uludağ Üniversitesi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı'nda geçen Kasım ayında kan tahlillerini yaptıran Dr. Ali Müftüoğlu'nun Hepatit C taşıyıcısı olduğu belirlendi.

DOKTORLAR TARTIŞIYOR
Yakın temas, cinsel ilişki ve kan yoluyla kolayca bulaşan Hepatit C taşıyıcısı olan bir kişinin, kamuya açık gazino ve pavyon gibi gece kulüplerinde çalışması yasalara göre mümkün değil. Ancak insan sağlığının korunmasında temel görev üstlenen hastanelerde Hepatit C taşıyıcısı bir doktorun çalışmasını engelleyen yasal bir kısıtlama yok.

Hastanedeki görevini sürdüren ve 62 yaşında olan Dr. Müftüoğlu, 3 yıl sonra yaş haddinden emekli olmayı bekliyor. Bursa Tabip Odası Başkanı Dr. Ahmet Doğan, konunun yönetim kurulu üyeleri arasında görüşüldüğünü, ancak hekimlerin görüş ayrılığı nedeniyle Tabipler Birliği'nin dikkatine sunduklarını açıkladı. Bazı hekimler özellikle bu tür hastalık taşıyan hekimlerin cerrahi operasyonlar yapmasının büyük sakıncalar doğuracağı konusunda hemfikir olurken, bazıları da hekimin ve hasta haklarının bu açıdan irdelenmesini talep ediyor. Cerrahlar arasında küçük bir meslek kazası olarak kabul edilen ve sıkça rastlanan el ve parmak kesme olayı, bilhasa hastanın durumunu endişeye sokuyor.

Gülkan KESKİN(SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır