kapat

08.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Polisin süper bilgi ağı
Türkiye'nin yıllardır peşinde olduğu ünlü kaçaklar Emniyet'te kurulan enformasyon ağına takılarak teker teker yakalanıyor

EMNİYET Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından oluşturulan "enformasyon köprüsü" Türkiye'nin yıllardır peşinde olduğu suçluların tek tek yakalanmasını sağladı.

Özellikle geçen yıl içinde, PKK elebaşısı Abdullah Öcalan'dan Hizbullah örgütü lideri Hüseyin Velioğlu'na, 20 yıldır aranan DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler'in katili Ünal Osman Ağaoğlu'ndan nikahını devletin valisinin kıydığı 7 idam hükümlüsü Haluk Kırcı'ya kadar bütün kanun kaçaklarının teker teker yakalanması ülkenin bir anlamda bağırsaklarının temizlenmesi oldu. Emniyet, terör suçlularından uyuşturucu kaçakçılarına kadar bütün kanun dışı ilişkilere büyük darbe vurdu.

Seks ve şantaj tarikatı kuran Adnan Oktar ve grubu, İstanbul Belediyesi'ne çöreklenen menfaat grupları teker teker yakalanarak haklarında yasal işlemler başlatıldı. Sadece İstanbul Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şubesi, kurulduğu günden bu yaptığı operasyonlarda 200 çeteyi çökerterek 3 bin 172 kişiyi gözaltına aldı.

Yapılan operasyonlarda ise 904 tabanca, 104 pompalı tüfek, 1 lav silahı, 54 uzun namlulu tüfek, 16 bomba, 44 adet telsiz, susturucular, 770 tüp içinde zehir gazı ele geçirildi.

Bu dönem içinde 44 faili meçhul cinayet, 8 bombalama, 40 kurşunlama, 64 de adam kaçırma olayı aydınlatılarak failleri adalete teslim edildi.

Son olarak da 13 yıldır aranan uyuşturucu kaçakçısı Hikmet Sevcan ile Örfi Çetinkaya, İstanbul Narkotik Şube polisi tarafından yakalanarak adalete teslim edildi ve tutuklandı.

NASIL YAKALANDILAR?
Türkiye'ye rahat bir soluk aldıran Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı bünyesindeki enformasyon köprüsü; araştırma ve değerlendirme merkezi niteliğinde. Türkiye'de ve tüm dünya ülkelerinde yakalanan herhangi bir zanlıyla ilgili tüm evrakların kopyası buraya gönderiliyor. "Havuz" sisteminde çalışan merkez, polis kayıtlarında adı geçen herkes için de arşivleme yapıyor.

Kimin adı, hangi evrakta, hangi olayla ilgili geçmişse bu merkezdeki kayıtlarda yer alıyor. Bu bilgi akışı sayesinde oluşturulan dosyalar, ilgili birimlere tekrar gönderiliyor. Böylece aranan kişinin hem detaylı bir dosyası oluşmuş, hem de tüm bağlantıları tek elde toplanmış oluyor.

Kimler yakalandı?
Özal Baysal - Haluk Kırcı - Abdullah Öcalan

Hüseyin Velioğlu - Ayvaz Korkmaz

Alaaddin Çakıcı - Kürşat Yılmaz

Adnan Oktar - Hikmet Sevcan

Örfi Çetinkaya - Erol Evcil - Baki Aygün

(Banker Bako) - Hasan Heybetli - Sedat Şahin.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır