kapat

08.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Meclis'ten bir "Kral" geçti!
Ürdün Kralı Abdullah, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada "Bölgede ortak bir vizyonu, ortak bir kaderi paylaşıyoruz" dedi

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel ile eşi Nazmiye Hanım'ın resmi davetlisi olarak, eşi Kraliçe Rania ile Türkiye'ye gelen Ürdün Kralı Abdullah, dün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bir konuşma yaptı. Kral Abdullah, Meclis Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesi dileğinde bulundu.

Meclis'e saat 16.00'da Kraliçe Rania olmadan gelen Kral, Meclis Başkanı Yıldırım Akbulut tarafından karşılandı. Konuk Kral ve Akbulut, bir süre başkanlık odasında tercüman aracılığıyla görüştüler. Daha sonra basın mensupları içeri alındı. Çok sayıda kameraman ve foto muhabirinin görüntü alma yarışı kısa süren bir kargaşaya yolaçtı. Akbulut, konuğuna dönerek, "Dünyanın her yerinde gazeteciler galiba böyle.. En iyi görüntüyü almak için kıyasıya yarışırlar" dedi.

AYAKTA ALKIŞLANDI
Birleşimi yöneten Başkan Vekili Ali Ilıksoy, saat 16.20'i gösterirken, "Sayın Kral Genel Kurulumuzu onurlandırıyor" dedi. Bu sırada konuk Kral, yanında Meclis Başkanı Akbulut ve bir protokol görevlisi ile içeri girdi. Tüm milletvekilleri ayağa kalkarak Kralı coşku ile alkışladılar. Kral, salonu selamladıktan sonra kürsüye yöneldi ve konuşmasına başladı. Düzgün bir İngilizce ile yaptığı konuşmada Kral Abdullah, Ortadoğu'da adil, sürekli, kalıcı ve kapsamlı bir barışın kurulmasını istediklerini, komşular arasındaki ihtilafların barışçı bir şekilde çözümlenmesinden yana olduklarını kaydetti.

Ortadoğu'da dostluğa, kardeşliğe dayalı yeni bir davranışlar yasasının kabul edilmesi gerektiğine dikkat çeken Abdullah, Türkiye ve Ürdün'ün su, enerji ve çevrenin kullanımı konularında ortak programlar geliştirmelerinin yararlı olacağını söyledi.

KUDÜS'Ü UNUTMADIK
"Bölgemizde ortak vizyonu, ortak bir kaderi paylaşıyoruz" diyen Kral Abdullah, Türk ulusunun Ürdün ulusunun kalbinde özel bir yeri olduğunu vurguladı, merhum Kral Hüseyin'in Türkiye'ye duyduğu derin sevgi ve saygıyı kendisinin de devam ettireceğine herkesin inanması gerektiğini belirtti. "Filistinli kardeşlerimize karşı sorumluluklarımız var" diyen Kral Abdullah, Kudüs'le ilgili sorumluluklarını da unutmadıklarını ifade etti.

Kral konuşmasını, "Halklarımız daha iyi bir gelecek istiyor. Çok geç kalmadan her tarafta barışı geçerli kılarak bunu gerçekleştirmeliyiz. Biz gerçek bir partneriz. Bu ziyaretimiz sırasında iki ulus arasındaki çok özel ilişkiyi güçlendirmek istiyoruz" diye noktaladı. Konuk Kral konuşmasını bitirince önce ayağa kalkarak milletvekillerini selamladı, sonra Bakanlar Kurulu sıralarına dönerek Başbakan Ecevit, Başbakan Yardımcısı Bahçeli ve diğer bakanlara selam verdi. Kral Abdullah daha sonra yanında Akbulut ve protokol görevlisiyle salondan ayrıldı.

Pırıl BOLEL-Cengiz UYSAL


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır