kapat

08.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Askerden toplu nikâh töreni
VAN Valiliği, Van Jandarma Asayiş Komutanlığı, Özalp 2. Jandarma Sınır Tabur Komutanlığı'nın düzenlediği törenle çiftlerin resmi nikahları kıyıldı.

Toplam 64 resmi nikahsız evli çiftin nikahının kıyıldığı tören alanına gelinler at sırtında geldi. Eşlerinin ve askerlerin tuttukları atlar üzerinde Türk bayrağının altından geçerek tören alanına gelen gelinler, halk tarafından "Ordu Millet el ele. Hep beraber düğüne" sloganlarıyla karşılandılar.

Törene katılan Vali Durmuş Koç, öncelikle kadınlara hak ettikleri gibi davranılmasını istedi. Halk ve asker tarafından çizilen tablodan duyduğu mutluluğu dile getiren Koç, "Bize fırsat verin, destek vermeniz halinde her türlü ihtiyacınız karşılanacaktır. Terör olmazsa sosyal ve ekonomik alanda çok gelişmeler yaşanacaktır. Bize güç verip, mesajlarımıza cevap verin ki bu güzel ili kalkındıralım. Bilgiden zarar gelmez, cahillik insana her şeyi yaptırır. Bunun için çocuklarınızı okutun. Ö-zellikle kız çocuklarınızı okutun. Aile toplumun temelidir, ailenin sağlıklı olması halinde toplumlar da sağlıklı olur. Türkiye'de kadınlara 1926 yılında bu hak tanındı. Bu tarih Avrupa ülkelerinde bile yoktu. Bu hakka saygı duyun ve bu yoldan ayrılmayın" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır