kapat

08.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yıldız Hemşire kutsal görevde
Mekke'de Diyanet'in kurduğu hastanede görev yapan Yıldız Namdar hemşire, PKK tarafından katledilen eşi Murat'ın acısını hâlâ yaşıyor

Beş yıl önce Sivas Sarıyol'da eşi astsubay Murat Namdar'ın gözleri önünde öldürülmesine isyan eden Yıldız Namdar, terör örgütünün başının İmralı'daki davası sürerken "Yalvarıyorum dursun bu kan" diye feryat ederek yürekleri parçalamış, herkese gözyaşı döktürmüştü...

Eşi Murat astsubayın gözleri önünde öldürüldüğü anı hatırlamak istemeyen ve yine gözleri dolan Yıldız hemşire, Apo'ya hâlâ lanet yağdırıyor, onun yakalanmış olmasına şükrediyor. Gözünü, yüreğini dünyaya kapatmış, kendisini insanlığın hizmetine adamış. Hac nedeniyle Kabe'de görevlendirilmesini "kutsal bir görev" olarak değerlendiriyor ve poliklinik içinde hastadan hastaya koşuyor.

HASTANE TAM KAPASİTE
80 yataklı Diyanet Mekke Hastanesi'nde boş yer yok. 9 günde 65 bin hacı adayından 18 bini hastaneye giderek tedavi olmuş. 213 doktor ve hemşire 24 saat görev başında hasta muayene ediyor. 18 ambulans sürekli hasta taşıyor. Hastane Başhekimi Adem Akçakale tam teşkilatlı hastanede tüm branşların bulunduğunu, cerrahi müdahale imkanının da olduğunu söylüyor.

Mekke halkı ile diğer ülkelerin hacı adaylarına da hizmet veren Diyanet Hastanesi'ne özellikle Afrikalı hacılar geliyor. Arap çocukları da sünnet olmak için yoğun talepte bulunuyor.

KÜRTAJ OLAN DA VAR
Başhekim Akçakale, hacı adaylarının hasta ve yaşlı olarak bu yüce görevi yapmak için geldiklerini belirterek şöyle konuşuyor: "Çoğu kalp ve şeker hastası. Hava sıcak. Büyük efor sarfediyorlar. Çoğunun yüreği yetmiyor. Bazıları da hasta hasta Kabe'ye ölmek için geliyor. Acil durumda olanlar var. Hacca genç yaşta gelinmeli."

Kadın Doğum Mütehassısı Turgut Altılı ise bugüne kadar 200 kürtaj yapmış. Aşırı konsantrasyon ve heyecan nedeniyle bazı bayan hacı adaylarının dış gebelik nedeniyle geldikleri hastanede kürtaj ameliyatını gerçekleştiren doktor Altılı "Bebek almıyoruz. Dış gebelik nedeniyle kürtaj yapıyoruz. Bazı bayanlarda ise küçük gebelik var. Yani 1-2 aylık hamileler. Hamile olduklarını da bilmiyorlar. Bebeği korumaya alıyoruz" diyor. Hacı adayı bayanlar, erkek kadın doğum doktoruna itiraz etmiyorlar.

Suudi Arabistan yetkilileri 65 bin hacı kontenjanı dışında yedekler arasında bulunan Türk hacı adayları arasındaki depremzedelere de ayrı bir kontenjan açtı. Tüm depremzede yedekler hacca davet edildi ve 65 bin kişilik kota da böylece deprem için delinmiş oldu. Yedek sırada bekleyen depremzede hacı adayları da Mekke'ye gelmeye başladı.

Taki DOĞAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır