kapat

08.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Cep telefonu cezaevine nasıl sokulur?
Titreşimli ve kontürlüsü tercih edilen cep telefonları cezaevine ya personel tarafından ya da sanık ve mahkumlara gönderilen eşyaların, yiyeceklerin, içeceklerin içinde gizlenerek sokuluyor

CEP telefonu; firarları, ölüm oruçları, rüşvetle yaratılan saltanatları, isyanları ve cinayetleri ile gündemi sürekli işgal eden cezaevlerinde yaşanan en büyük sorun. Devlet cep telefonunun içeriye girmesini engellemek için genelgeler yayınlıyor, yansıtıcılar yerleştiriyor, güvenlik önlemlerini arttırıyor. Ama tutuklular cep telefonu inadından vazgeçmiyor.

ÇAKICI ISRARCI
"İletişim" için en ısrarcı tutuklulardan biri Alaattin Çakıcı. Fransa'dan şartlı olarak Türkiye'ye iade edilen organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı'nın tutuklu bulunduğu Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi'ndeki dubleks hücresinde bugüne kadar bulunan cep telefonu sayısı 4.

Cep telefonuyla cinayet talimatı verenler arasında yine Çakıcı'nın yeğeni Kenan Ali Gürsel yer alıyor. Nihat Akgün'ün öldürülmesini azmettiren Hüseyin Başak da teknolojinin nimetlerinden yararlananlardan. Peki, avukatlar bile içeriye alınmadan "iç çamaşırına" kadar aranırken, cezaevlerine nasıl cep telefonu giriyor? Bunun için akıl almaz yöntemler kullanılmakta. İşte olaylar ve yöntemler:

PERSONEL İLE
Cezaevi personelinin kullanılması: Bazı gardiyanlar, belirli miktarda "ücret" karşılığında içeriye cep telefonu sokabiliyor. Askerlerse, içeriye sokulması gereken malzemeleri kulelerden avluya atabiliyor. Yargılanan görevliler arasında müdürler bile var.

POSTA İLE
Posta: Tutukluya, postayla koli içinde giyecek, yiyecek ya da beyaz eşya gönderiliyor. Bunların içine telefon zulalanıyor. Kuşadası eski Belediye Başkanı Lütfü Suyolcu'yu öldürmekten mahkum Yavuz Kaşıkçı'ya gönderilen bottan cep telefonu çıkmıştı.

EŞYA İLE
Giysi içine zula: Metris Cezaevi'nde tutukluya ulaştırılmak üzere gönderilen kravatın arkasındaki etiketin içinde 2 telefon kartı bulundu. Bakırköy Cezaevi'ndeki Goibaçuva'yı ziyarete gelen İlhami Güzel'in elbisesinin astarında 4 telefon kartı çıktı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır