kapat

08.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
24 firma teknoloji ödülü için yarışıyor
TÜBİTAK, Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı ve TÜSİAD tarafından düzenlenen 1999 Teknoloji Ödülleri için 24 firmanın başvurusu değerlendirilecek

TÜRKİYE Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK), Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı (TTGV) ve TÜSİAD, 1999 Teknoloji Ödülleri için 8 sektörden 27 firma başvurdu. Firmalardan birisi daha sonra başvurusu geri çekerken, 2'sinin kriterlere uymadığı belirlendi ve 24 başvuru değerlendirmeye alındı.

Bu yıl üçüncüsü verilecek Teknoloji Ödülleri'nin başvuru dönemi, sona erdi. Makina imalat alanında 8, elektronikte 7, yazılım ve kimyada 3'er, gıda, bioteknoloji ve inşaat alanlarında 1'er olmak üzere yapılan 24 başvurudan 12'si Büyük Ödül'e, 12'si de Başarı Ödülleri'ne aday oldu.

SON SÜRE 15 MAYIS
Uzmanlardan oluşan değerlendirici kurulların başvuru dosyalarını değerlendirme süreci, 15 Mayıs'ta tamamlanacak. Daha sonra finale kalan firmalara saha ziyaretleri gerçekleştirilecek. Büyük ödülü kazanan bir firma ile, teknoloji başarı ödüllerini kazanan en çok 3 ürün, 12 Eylül'de Ankara'da yapılacak Teknoloji Kongresi'nde açıklanacak ve ödüller dağıtılacak.
Teknoloji Yürütme Kurulu'ndan Nevzat Özgüven Büyük Ödül için yarışacak bazı firmalar ve projeleri:

Alarko Carrier, '6 inç dalgıç motor geliştirme projesi', Alcatel Teletaş 'Yeni nesil kartlı telefonlar ve yönetim sistemleri', Artesis Teknoloji Sistemleri', MCM motor 'arıza erken uyarı sistemi', Çuhadaroğlu Alüminyum 'Prefabrik modüler cephe paneli', Kordsa 'Boyutsal kararlı polyester kord bezi', Pınar Süt 'Kaymaklı yoğurt sürekli üretim teknolojisi', Sarkuysan 'Uçak ve uzay sanayiine yönelik pilot nikel kaplı tel üretim tesisi projesi', Serel Seramik 'Monoblok emişli klozet projesi'.

BAŞARI ÖDÜLLERİ
Başarı Ödülü'nde yarışacak bazı firmalar ve projeleri ise şöyle: Camser Seracılık 'Alüminyum cam sera konstrüksiyonu iklim kontrol sistemleri ve otomasyonu', Kurtsan İlaçları 'Otacı diet life brunch diyabetik çikolatalı lifli kıtır', Sistaş Sayısal İletişim 'Telekomünikasyon güç kaynağı uygulamaları için mikrodenetleyicili paralellenebilir doğrultucu modülü prototiplerin geliştirilmesi', Tesan Tekstil Makine 'Bilgisayarlı kalıp hazırlama sistemleri', Tradanet Elektronik 'EDI-Kolay erişim', Uca İleşitişim 'Kuantum enerji Operasyon cihazı'.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır