kapat

08.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Emlağa yabancı dopingi
Remax Türkiye Genel Müdürü Murat Goldstayn, ekonomik canlanmaya paralel olarak çok sayıda yabancı yatırımcının Türkiye'de ofis ve arsa aradığını söyledi

Las Vegas-Remax Türkiye Genel Müdürü Murat Goldstayn, birçok yabancı yatırımcının Türkiye'de ofis açmak için talepte bulunduğunu söyledi. Ekonomik canlanmanın, emlak piyasasını da hareketlendirdiğini söyleyen Goldstayn, "Aslında deprem öncesinde de çok sayıda yabancı bağlantı vardı. Ancak deprem nedeniyle 2 aylık bir duraklama yaşadık. Deprem unutuldukça emlak piyasası canlanıyor, özellikle villa arazisi ve ofise dönük konut konusunda büyük hareketlenme başlıyor" dedi.

Dünyanın en büyük emlak zinciri olan Remax'in, Las Vegas'ta düzenlenen genel kurul toplantısı sırasında konuşan Goldstayn, kiralık konutlarda büyük bir artış olduğunu vurgulayarak "Ocak ayından bu yana inanılmaz bir hareket sözkonusu. Çok fazla alıcı var. Gayrımenkul sektörü iki yıldır durmuştu. Zaten şu an gayrımenkul almak için çok iyi bir zaman. Deprem sonrası, bazı bölgeler büyük ilgi gördü. Bu da zamanlamanın doğru olduğunun kanıtı" dedi.

Beykoz ve Zekeriyaköy bölgesindeki villa arazilerinde bir talep patlaması yaşandığının altını çizen Goldstayn, "Konut konusunda da genellikle tek katlı konutlara ilgi var. Finans koşullarının uygunlaşması da emlak sektörüne ilgiyi artırdı" dedi.

ANLAŞMALI MORTGAGE
Mortgage'ın Türkiye'ye beklediklerinden çabuk geldiğini de anlatan Goldstayn, bu konuda kendilerinin de bazı çalışmalarının olduğunu, kısa süre içinde bir ya da birkaç banka ile ortak olarak mortgage çalışmalarına başlayacaklarını söyledi. Müşterinin Remax'in anlaşmalı olduğu bankalara mortgage için otomatik başvuruda bulunacağını ve böylece müşterinin direkt olarak banka ile iletişim kurmak zorunda kalmayacağını kaydeden Goldstayn, bu sistem ile bankalardan toplu alım karşılığı özel bir indirim de sağlanabileceğini belirtti.

Teknoloji sayesinde yeni imkânlar da sunacaklarını ifade eden Goldstayn, yaz ortalarında faaliyete geçecek bir sistemle internet aracılığıyla satılık ya da kiralık ev gezmenin mümkün olacağını da sözlerine ekledi. Bir otomatik fiyat analizi kurduklarını da söyleyen Goldstayn, istenen düzeyde bir evin ortalama fiyatının da web sayfası üzerinden takip edilebileceğini bildirdi.

"Teknoloji bizden yana"
REMAX'ın Dünya Başkanı Dave Liniger ise 6 bin kişilik Remax ordusu karşısında yaptığı konuşmada, teknolojinin gelişimine dikkat çekerek "Teknoloji fantastik bir şekilde ilerliyor. Ama korkmaya gerek yok. Çünkü teknoloji iyi eğitilmiş, kaliteli ve doğru motive edilmiş bir takımın yerini tek başına alamaz" dedi. İnternet şirketlerinin sayısının beş yıl içinde azalacağını söyleyen Liniger, "Çünkü internet şirketlerinin hiçbirinin sorun çözebilecek altyapısı yok. Biz Remax olarak hem altyapımızı hem de teknolojimizi geliştirmeliyiz" dedi. Liniger, Remax'in yeni dönem stratejisini ise "Küçük ordular halinde, bölgesel olarak güçlü olmak ve tüm alternatif iletişim kanallarını kullanarak satış yapmak" olarak belirledi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır