kapat

08.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Türk-Yunan ortak tatbikatına KKTC engeli
İLK kez bir Yunan savaş gemisinin yer alacağı, Tük Silahlı Kuvvetleri'nin Doğu Akdeniz tatbikatları, Kıbrıs nedeniyle ortak yapılamayacak. Türkiye'nin Yunan makamlarına ilettiği NOTAM'da, söz konusu tatbikat alanının içinde KKTC'nin de bulunacağını belirtmesi Atina'da şaşkınlık yarattı. Yunan hükümeti, daha önce bir Yunan firkateyninin Doğu Akdeniz tatbikatlarına katılacağını açıklamıştı. Ancak NOTAM'ın içinde KKTC resmi makamlarının mührü olması Yunan savaş gemisinin bu tatbikatlara katılmayacağı kararının çıkmasına neden oldu.

Stelyo BERBERAKİS-ATİNA

Oğul Esad: Devlet Başkanı olmak istemem
Suriye'de Devlet Başkanı Hafız Esad'ın oğlu Başar, babasının yerine ülkenin lideri olmak istemediğini açıkladı. İngiltere'de yayın yapan El Hayat gazetesine verdiği demeçte "Ülkeme hizmet etmek istiyorum. Ancak idealim Devlet Başkanı olmak değil. Baas Partisi yetkililerine tavsiyem, Devlet Başkanlığı için benden daha yetenekli kişileri bulmaları. Yeni hükümetin ilk işi, yolsuzlukları azaltmak olmalıdır" şeklinde konuştu.

Olimpiyata bir Türk'ten sabotaj tehdidi
AVUSTRALYA'NIN Sydney kentinde Eylül'de yapılacak olimpiyatları sabotaj tehdidi savuran Türk asıllı Avustralyalı tutuklandı. Kendisini uluslararası bir terör örgütünün üyesi olarak tanıtarak Avustralya hükümetinden 100 milyon dolar para isteyen Mehmet Akın Kayırıcı, paranın ödenmemesi durumunda olimpiyatların sabote edileceğini, sporcuları taşıyan uçakların düşürüleceğini öne sürdü.Tutuklanan Kayırıcı'nın, 3 yıldır tehdit mektupları yazdığı da ortaya çıktı.

İran'a yaptırımlar azalacak
AMERİKA'NIN İran'a uyguladığı yaptırımların bazılarını kaldırmayı planladığı bildirildi. Bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, İran'da geçen ayki seçimleri reformcuların kazandığına dikkat çekti ve Amerikan yönetiminin, Tahran'a uygulamakta olduğu bazı ekonomik yaptırımları kaldırmayı tasarladığını söyledi. Amerikalı yetkili, "Bu konuda yakında karar çıkabilir" dedi.

Japonya'da volkanik deprem
JAPONYA'NIN kuzeyindeki Iwate yanardağının faaliyete geçmesi sonucu Richter ölçeğine göre 3.8 büyüklüğünde bir volkanik deprem meydana geldi. Meteoroloji yetkilileri, depremin en çok Tokyo'nun 500 km kuzeyinde, Iwate bölgesindeki Shizukuishi kayak merkezinde hissedildiğini bildirdiler. 2 bin 40 metrelik Iwate yanardağında iki yıl önce de 6.0 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti.

Farelere yumurta nakli
BİLİMADAMLARI, insan yumurtasını farelere nakletmeyi başardı. Japon jinekolog Akiyasu Mizukami ve ekibi, üç kadından aldıkları yumurtaları, minik parçalara ayırdıktan sonra 9 fareye nakletti. Mizukami'nin açıklamasına göre; yumurta nakli yapılan farelere yumurta hücrelerinin gelişmesi için hormon verildi. 2 hafta sonra, hücrelerin yüzde 6'sının gelişme belirtisi gösterdi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır