kapat

08.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Meydan onlara kaldı
Amerika'da başkan adaylarını büyük ölçüde belirleyecek ön seçimler dün 16 eyalette birden yapıldı."Süper Salı" seçimlerini Gore ve Bush önde götürüyor

Amerikan başkanlık seçimlerini büyük ölçüde etkileyecek delege seçimleri dün 16 eyalette birden yapıldı. Demokratlar'ın 15, Cumhuriyetçiler'in de 13 eyalette seçim düzenlemesi nedeniyle "Süper Salı" olarak anılan seçim gününde, Cumhuriyetçi Parti'de George W. Bush, Demokrat Parti'de Al Gore başkan adaylığını hemen hemen garantiledi. Gore ve Bush'un rakiplerinin önüne geçmesinde Yahudi lobisinin desteğini almaları etkili oldu. Demokrat aday Al Gore kamuoyu yoklamalarında zaten başından beri bütün eyaletlerde rakibi Bill Bradley'in önünde görünüyordu. Bin 315 delegenin belirlendiği "Süper Salı"nın ardından Gore'un Demokrat Parti'nin başkan adayı olacağı hemen hemen kesinleşti. Cumhuriyetçilerde ise Bush ile Vietnam Gazisi McCain arasında kıyasıya bir yarış yaşanıyordu. Ancak dün seçilen 613 delege ile ağırlık Bush'a kaydı. Amerika'da her eyalette ayrı ayrı yapılan delege seçimlerinin ardından belirlenen parti delegeleri yazın toplanarak Demokratların ve Cumhuriyetçilerin başkan adaylarını belirleyecek.

8 yıldır Başkan olan Demokrat Bill Clinton'ın bir daha aday olamadığı Başkanlık seçimleri önümüzdeki Kasım ayında yapılacak.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır