kapat

08.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
İsrail'de seks skandalı Bakan sekretere saldırdı
Kabinenin ağır toplarından Ulaştırma Bakanı Mordehay, sekreterini odaya kilitledikten sonra saldırıp tecavüz etti

İsrail hükümetinin ağır toplarından Ulaştırma Bakanı İzak Mordehay, seks skandalının ardından açığa alındı. Sekreterini odasına kilitleyerek şiddet kullanıp tecavüz ettiği iddia edilen Mordehay hakkında soruşturma açıldı.

23 yaşındaki sekreterin ifadesine göre Mordehay, genç kızı 10 gün önce odasına çağırdı. Bakan daha sonra odasının kapısını kilitledi. Elle sarkıntılık yapmaya başladı. Ardından sekreterini yere fırlatan bakan kadının üzerindekileri yırtmaya başladı. Mordehay, sekreterin bağırarak yardım istemesi üzerine kadını bıraktı. Olaya geniş yer veren İsrail gazeteleri Bakanın sekreterine daha önce de sarkıntılık yaptığını, ancak şiddet kullanmadığını yazdı. Skandalın patlak vermesinin ardından İsrailli kadınlar parlamento binasının dışında bir gösteri yaparak Mordehay'ı istifaya davet ettiler. Iraklı bir Kürt olan Mordehay, 1995 yılında terfisinin engellenmesi üzerine ordudan istifa ederek politikaya atıldı. Sağcı lider Benjamin Netanyahu hükümetinde Savunma Bakanlığı yaptı.

BAŞBAKAN ADAYIYDI
Netanyahu tarafından görevden alınması üzerine halen başkanlığını yaptığı Merkez Parti'yi kurdu. Mayıs ayında yapılan seçimlerde Başbakanlığa aday olan ilk Ortadoğu kökenli Yahudi oldu. Ancak daha sonra Barak lehine başbakanlık yarışından çekildi. Seçimlerin ardından Barak hükümetine Ulaştırma Bakanı olarak girdi. 1990'da karısından boşanan Mordehay 3 yıl sonra kızı yaşındaki eski sevgilisi ile evlenmişti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır