kapat

08.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Avluya çocuk bırakmaya son
Terk edilen bebekler için geliştirilen sistem 2 dakikada alarm veriyor. Bebek sağ kalıyor, anne kaçıyor

İstenmeyen çocukların sokağa terk edilmelerine karşı Almanya'da özel bir cihaz geliştirildi. Hamburg'da Goethe caddesindeki bir derneğin uygulamaya koyduğu sistemde çocuklarin terk edileceği özel bölmede açılır kapanır portatif bir yatak bulunuyor. Bebeğini istemeyen anneler ya da aileler getirip bu bölmeye bırakıyorlar.

Bebek yatağa konulduktan iki dakika sonra bir elektronik sistem güvenlik ve koruma örgütüne sinyal gönderiyor. Alarma geçen örgüt derhal yatağı kontrol altına alıyor. Yatak bazı video sistemleriyle uzatan izlenebiliyor. Ancak, bebeğini bırakan anneleri ürkütmemek için kesinlikle filme alınmıyor. Görevliler bebeği hemen alıp aynı semtte bulunan çocuk hastanesine getiriyorlar.

Bebek burada bakılıp iyileştirildikten sonra isteyene evlatlık olarak veriliyor. Eğer anne pişman olursa kendisine sekiz hafta süre tanınıyor. Pişman olan anne bu süre içinde bebeğini geri alabiliyor. Daha sonra bebeği evlatlık verme hakkı kesinleşiyor. Ancak bebekler bakımsız kalır, ve istenen sonuç alınmazsa evlat edinen ailelerden geri alınacaklar. Buluntu Çocuk adlı projeye Hamburg'daki Devlet Gençlik Dairesi destek veriyor.

DIŞ HABERLER


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır