kapat

08.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Yunanistan'a iltica eden ilk köpek
Dikili'den bir kayıkla Midilli'ye kaçan Çevik Ailesi'nin Cango isimli köpeği Yunanistan'daki ilk Türk mülteci köpek oldu

TÜRKİYE'DEN Yunanistan'a yasa dışı yollarla geçip siyasi sığınma isteyen Çevik Ailesi yanlarında köpekleri Cango'yu da götürünce ilginç bir uluslararası durum ortaya çıktı. Sahipleriyle birlikte Yunanistan'ın cevabını bekleyen Cango Türkiye'nin ilk iltica eden köpeği oldu.

Dikili'de balıkçılık yapan İsmail Çevik, iki ay kadar önce eşi, 3 çocuğu ve köpeğiyle birlikte bir tekneye atlayıp Midilli Adası'na kaçtı. Türkiye'ye geri gönderilmekten korkunca siyasi sığınma talebinde bulunan Çevik ve ailesi Atina'da bir mülteci kampına gönderildi. Köpek ise Midilli'de kaldı.

Midilli'de hayvanseverlere emanet edilen Balıkçı İsmail'in Cango adlı köpeği bir anda meşhur oldu. Yunan gazeteleri, Terrier cinsi sevimli Cango'nun adada çekilmiş fotoğraflarını yayınlayıp "O, Yunanistan'a iltica eden ilk köpek oldu" diye yazdılar. Atina mahkemesi, Çevik ailesinin iltica talebini kabul etse de etmese de Cango Çevik ailesine kavuşacağı günü bekliyor. Çevik alesinin iltica talebi kabul edilirse aile köpekle birlikte serbest bıkakılacak. Kabul etmezse, aile Türkiye'ye iade edilecek, Cango ise mahkeme kararı ne olursa olsun istediği yere gitmekte serbest olacak.

Stelyo BERBERAKİS


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır