kapat

07.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
69. madde krizi aşılamadı
Uzlaşma Komisyonu, Anayasa değişikliği paketinde yer alan 69. madde üzerinde uzlaşamadı. Komisyon, paketi Meclis Başkanlığı'na iade kararı aldı

Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in bir dönem daha bu görevi üstlenebilmesini sağlamak amacıyla Anayasa'nın 101. maddesinin değiştirilmesi düşüncesiyle başlayıp, daha sonra üçlü paket haline gelen Anayasa değişikliği çalışmalarından sonuç çıkmadı.

İktidar ortaklarının, FP desteğini alma düşüncesiyle gündeme getirdikleri Anayasa'nın 69. maddesinin de değiştirilmesi önerisi, Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili 101. madde değişikliğinin "engeli" haline geldi.

FP ile parti kapatmalarla ilgili bu madde, DYP ile de milletvekili maaşlarıyla ilgili 86. madde üzerinde yaşanan görüş ayrılıklarını gidermek üzere "özel gündemle" toplanan TBMM Uzlaşma Komisyonu, 69. maddede yaşanan krizi aşamayınca, üçlü pakette yer alan 86 ve 101. maddeleri hiç görüşemeden, çalışmasını yarıda kesmek zorunda kaldı.

7. FIKRA KİLİTLEDİ
Geçen hafta Cuma ve Cumartesi günü gerçekleştirdiği toplantılarda, FP'nin iktidar ortaklarından gelen metni yeterli bulmayarak, Anayasa'nın 69. maddesinin "Kapatılan parti, bir başka ad altında kurulamaz" şeklindeki 7. fıkrasının tümden kaldırılması konusunda ısrarcı olması üzerine, çalışmalara komisyon üyelerinin liderinin görüşünü almalarını sağlamak amacıyla Pazar günü ara verilmişti.

Komisyon dün "uzlaşma" umuduyla saat 14.00'de yeniden bir araya geldi. Ancak 1 saat 50 dakika sonra, ANAP'lı Başkan Nejat Arseven, komisyonda uzlaşma sağlanamadığını, çalışmalarını noktaladıklarını açıkladı.

Arseven, 69. maddedeki tıkanma nedeniyle komisyonun bugüne kadar 86. ve 101. maddeler üzerinde hiçbir çalışma yapamadığını da açıkladı.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır