kapat

07.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.


Uche faktörü

Fener'de kıpırdanma var. Bu da, futbolculardaki kıpırdanma. Bir boşvermişlik vardı, herkes kendini kurtarmaya çalışıyordu. Şimdi işler değişti. Antep şokundan sonra en önemli faktör, taraftarın muhteşemliğiydi. O muazzam destek, takıma moral verdi. Taraftarın kötü gündeki özverisi, futbolcuları birbirlerine kenetledi. Yani tribün şunu dedi: "Benim gibi taraftar dünyada başka hiçbir takımda yok."

Seyirci de artık anladı, protestoyla bir şey kazanamayacak. Protesto olumsuz etki yapıyor, iyi niyetli destek ise ateşliyor. F.Bahçe için hezimetin ardından, Trabzon gibi bir takımla stres altında oynamak kolay değil. Yine de ilk yarıdaki futbol, ürettikleri pozisyonlar olumlu sinyallerdi.

Abdullah'ın hücum ağırlıklı performansı Fener'i kamçıladı. Fener'in tek hücum şansının Abdullah olması çok enteresan. Ama onun her gidişinde birilerinin de yerini kapaması gerekir. Futbolcular biraz kafalarını çalıştırmalı. Çünkü Abdullah itici bir güç oluyor. Oulare de iyi çalışıp sakatlanmazsa, süratlenirse gerekli olur. Çünkü iyi futbolcu.

Tribünlerin yaptığı hata
Teknik kadro olayını, yönetim çözmek zorunda. Sofuoğlu'nun bütün iyi niyetine rağmen, Fener gelecek sene Türkiye'yi tanıyan değerli bir hoca getirecek.

Yalnız seyirci bir hata yaptı son maçta. "Fatih Terim'i istemiyoruz" diye bağırdı. Fatih'i isteyip istememeyi, böyle protesto ile gündeme getirmek çirkin. Bunun kararını yönetim verecektir.

Bu F.Bahçe büyük patlama yapmaz. Zayıf orta sahası var, ileri ucu var. Böyle bir-iki farkla, beraberlikle maçları kurtarır, o da arkadakiler daha iyi organize olur ve yardım ederse. Uche hazır değil. Antrenmanlarda çalışmadığı belli. Ayağı kalkmıyor, topa vuramıyor. Uche eski Uche gibi olursa, tecrübesiyle defansı organize eder. O takdirde Ogün, Abdullah ve Alpay daha verimli olur ve ileriye de katkı yaparlar. O zaman orta saha da bunların top tekniği, bilgisi ve hırsından yararlanır. Bütün problem Uche'nin bir an önce forma girmesi. Çünkü nerede, ne zaman duracağını ve topa nasıl müdahale edeceğini biliyor. Hatta saha içinde arkadaşlarının yerleşmesini sağlıyor.

Spor Yazarlari sayfasina geri gitmek icin tiklayiniz.

Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır