kapat

07.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Çileyi seviyoruz!
Meteoroloji "Kar geliyor" diye bağırdı, yetkililer, "Toplu taşıma araçlarını tercih edin" uyarısı yaptı ama ana yollar yine çoğunun içinde tek kişi olan araçlarla kilitlendi.

ÖNCEKİ akşam Balkanlar'dan gelen soğuk ve yağışlı hava İstanbul'u teslim aldı... Sabah Boğaziçi Köprüsü trafiği Kızıltoprak'tan itibaren felç olurken, ikinci çevre yolunda Kozyatağı'ndan başlayan kuyruk oluştu. Maddi hasarlı ve yaralanmalı bir çok trafik kazası meydana gelirken, vapur ve deniz otobüsü seferlerinde aksamalar yaşandı. Marmara Denizi'ndeki fırtına nedeniyle Bandırma-İstanbul feribot seferi yapılamadı. Avcılar sahilinde fırtına nedeniyle sürüklenen balıkçı teknesindeki 6 kişi, Deniz Polisi ve Kıyı Emniyeti ekiplerince kurtarıldı. Meteoroloji, belediye ve Karayolları ekiplerinin, "Tedbir alın, toplu taşıma araçlarını kullanın" uyarısına rağmen İstanbul'da yollar yine özel araçlarla kilitlendi.

E-5 VE TEM FELÇ
E-5 ve TEM'de saatlerce trafik çilesi yaşayan İstanbullular ise toplu taşıma araçlarının yetersiz olması nedeniyle özel araçlarını kullanmak zorunda kaldıklarını savundu, "Keyfimizden çileyi göze almıyoruz. Ne otobüs, ne tren ne de vapur seferleri yeterli" diye konuştu. İstanbul'un her kar ve yağmurda aynı şekilde kilitlendiğini söyleyen vatandaşlar, "Bizim kendimizce alacağımız önlemler köklü çözüm getirmez. Tek çözüm altyapısı sağlam olan yeni yollar yapılması ve toplu taşıma imkanlarının arttırılması" dedi. İşyerlerine ulaşmak isterken yollarda çile çeken İstanbullular, "Milenyumda bile hala en ufak kar ve yağmur yağışı İstanbul'u teslim alıyor. Bu utanca ve ilkelliğe artık bir nokta konulmalı" diye isyan etti.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır