kapat

07.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Sıra Kadıköy'de
Harem-Kartal hızlı tramvay hattının projesi ve finansmanı tamam.. Karayolları'nın E-5'in ortasını kullanma izni vermesi bekleniyor...

HAREM'den başlayıp mevcut E-5 karayolunun 10 metre genişliğindeki orta şeridini kulanarak önce Kartal'a, daha sonraki aşamada ise Tuzla'ya kadar uzatılacak "hızlı raylı toplu taşıma sistemi", Anadolu yakasında ulaşıma büyük ölçüde soluk aldıracak. Hattın projesi SNC-Lavalin adlı firmaya yaptırıldı. İnşaatın ihale edilebilmesi için Karayolları Genel Müdürlüğü'nün onayı bekleniyor.

13 İSTASYON
Karayolları, E-5 karayolu ortasından geçecek 10 metrelik şeridi Büyükşehir Belediyesi'de tahsis ettiği anda, inşaat start alacak. 22 kilometrelik, 13 istasyonlu, saatte 34 bin yolcu taşıma kapasiteli sistemin maliyeti 250 milyon dolar olarak hesaplandı. Hızlı tramvay saatte 90 kilometre hız yapacak, hat üzerinde toplam 132 vagon çalışacak.

Anadolu yakasında trafik keşmekeşine büyük ölçüde nokta koyacak olan bu görkemli proje için harekete geçilmesi, sadece Karayolları Genel Müdürlüğü'nün "Evet" demesini bekliyor. Bu "Evet"in çıkması, Anadolu yakasının toplu taşımacılığında devrim niteliği taşıyacak hızlı tramvay projesini de hayata geçirmiş olacak. Karayolları'nın onayı geciktirmeyeceği ve dev projeye en kısa zamanda geçit vereceği umuluyor.

YAPIMINA Harem-Kartal hattıyla beraber başlanması planlanan bu güzergahta da 13 istasyon bulunacak. Güzergah Üsküdar Meydanı'ndan başlayıp Ümraniye merkezinden ve Alemdağ Caddesi'nden geçecek; Şile yolunda son bulacak. 90 kilometre hız yapan 120 vagon, saatte 25 bin yolcu taşıyacak...


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır