kapat

07.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Kartal gözü!
İstanbul'un her noktası hava fotoğraflarıyla denetim altında. Kaçak yapılaşmaya havadan "büyük gözaltı dönemi" başlatıldı...

1065 SAYFALIK DÖKÜMAN
BÜYÜKŞEHİR Belediyesi Avrupa ve Anadolu yakasında tüm noktaların hava fotoğraflarını çektirdi, 1065 sayfalık iki ciltte topladı. Başkan Ali Müfit Gürtuna hava fotoğrafı çalışmasından çok yönlü ve çok önemli yararlar sağlanacağını, imar denetiminin sağlıklı temellere oturtulacağını anlattı.

GEÇİT YOK
GÜRTUNA, "Belli periyodlarla yeni fotoğraflar çektirilecek. Bunlar eskileriyle karşılaştırıldığı zaman kaçak ve imarsız yapılar hemen saptanacak ve yıktırılacak. Hava fotoğrafları kaçağa geçit vermeyecek" dedi. Hava fotoğrafları ayrıca İstanbul'un tapu kayıtlarına da esas teşkil edecek.

KURUMLARA VERİLECEK
BAŞKAN Gürtuna'nın verdiği bilgiye göre hava fotoğrafları şehir bilgi sistemi için de ağırlıklı döküman niteliği taşıyacak. Ayrıca polise, jandarmaya, itfaiyeye ve deprem yönetimlerine de kaynak sağlayıp geniş çapta yardımcı olacak. Bu kaynaktan kent hizmetlerinden sorumlu örgütler sürekli olarak yararlanacak.

DAİMA GÜNCEL
REHBERİN daima güncel tutulmasının büyük önem taşıdığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Gürtuna, "Bunu sağlayacak bir ünite kurduk. Gerek fotoğrafların gerekse karşılaştırmaların güncelleştirilmesine büyük önem verilecek. Bunun için diğer kurumlarla da koordineli, titiz ve kesintisiz bir çalışma gerçekleştirilecek" dedi.


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır