kapat

07.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
KISA KISA KISA

Ekşioğlu'nun katili yakalandı
ÜSKÜDAR'DA 9 gün önce öldürülen müteahhit Murat Ekşioğlu cinayetinin faili yakalandı. Olayın faili olduğu belirlenen Çetin Berber (24), Kadıköy'de saklandığı evde yakalanarak, gözlem altına alındı. Berber'in polise verdiği ifadesinde, "uzun süredir ailece görüştükleri müteahhit Murat Ekşioğlu ile annesi arasında duygusal bir ilişki olduğunu sezdiğini ve bunun üzerine Ekşioğlu'nu öldürmek için plan yaptığını" söylediği öğrenildi.

Çakıcı'da yine 'cep' bulundu
FRANSA'DAN şartlı olarak Türkiye'ye iade edilen organize suç örgütü elebaşı Alaattin Çakıcı'nın Kartal Özel Tip Cezaevi'nde kaldığı koğuşta, 16 gün aradan sonra yine cep telefonu bulundu. 3 Mart akşamı jandarma tarafından arama yapıldı. Bu aramalar sırasında, Çakıcı'nın kaldığı koğuşta, 1 adet Panasonic marka cep telefonu, 1 adet Turkcell marka sim kartı ve 1 adet şarj cihazı ele geçirildi.

Yazar Odabaşı bugün cezaevinde
YAZAR ve şair Yılmaz Odabaşı, Ankara 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nce hakkında verilen kesinleşmiş ve daha önce ertelenen 7 aylık hapis cezasını yatmak üzere bugün Saray Kapalı Cezaevi'ne girecek. Odabaşı, 1998 yılında "Düş ve Yaşam" adlı kitabından dolayı Terörle Mücadele Kanunu'nun 8. maddesi uyarınca 1 yıl 6 ay hapis ve 933 milyon lira para cezasına mahkum edilmiş, Ankara 1 No'lu DGM heyetine "Sizinle aynı çağda ve aynı ülkede yaşamaktan utanç duyuyorum" dediği için 7 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Hizbullah'ın avukatına 15 yıl
HİZBULLAH terör örgütüyle ilgili çok sayıda davada avukatlık eden ve örgüt mensubu olduğu gerekçesiyle 18 Şubat'ta tutuklanarak cezaevine gönderilen Hüseyin Yılmaz ile ilgili DGM Savcısı iddianamesini hazırladı. Avukat Yılmaz için 15 yıla kadar hapis cezası istendi. İddianamede,Yılmaz'a ait özgeçmiş raporlarının örgüt lideri Hüseyin Velioğlu'nun ölü geçirildiği Beykoz'daki ev ile Mardin'de ortaya çıkarılan bilgi işlem merkezinde ele geçtiği de kaydedildi.

Gürsel ESER

Kayıp trilyona bilirkişi
KAPATILAN RP'nin son Genel Başkanı Necmettin Erbakan, eski Genel Başkan Yardımcıları Şevket Kazan ve Ahmet Tekdal'ın da aralarında bulunduğu 79 kişinin, 1997 yılı Hazine yardımını 71 il teşkilatına makbuz karşılığı dağıtılmış gibi gösterdikleri gerekçesiyle, 8'er yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandıkları davada mahkeme, muhasebe ve grafoloji (yazı bilgisi) konusunda bilirkişi incelemesi yapılmasını istedi.

Güzel 1 yıllık hapisten kurtuldu
YARGITAY 9. Ceza Dairesi, Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'e hakaretten, 1 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Yeniden Doğuş Partisi eski Genel Başkanı Hasan Celal Güzel hakkındaki kararı bozdu.

Ağca ile Papa kartpostal oldu
MEHMET Ali Ağca'yı ziyaret eden kardeşi Adnan Ağca, Papa'nın Mehmet Ali Ağca'yı 1983 yılında hapishanede ziyareti sırasında çekilmiş fotoğrafı, kartpostal olarak bastırdığını açıkladı.

İBDA-C'liler saç ve sakal uzatıyor
METRİS Cezaevi'nde çıkardıkları kanlı isyanın ardından Kartal Özel Tip Kapalı Cezaevi'ne sevk edilerek, saç ve sakalları jandarma tarafından kesilen yasadışı İBDA-C örgütü militanlarının, yeniden saç ve sakal uzattıkları bildirildi.

Cezaevini korumakla yükümlü jandarmanın, durumu cezaevi yönetimine bildirerek gerekenin yapılmasını istediği belirtildi.

Kaan ÖZBEK (SHA)

İzzet Baysal, bugün toprağa veriliyor
TÜRKİYE'DE, ulusal sanayinin kurulmasının öncülerinden olan hayırsever işadamı İzzet Baysal'ın cenazesi dün, vefat ettiği Sarıyer Piyasa Caddesi'ndeki evinden alınarak Zincirlikuyu Gasilhanesi'ne götürüldü. Bugün Bolu'ya götürülecek olan Baysa'ın cenazesi, Selimpaşa Camii'nde kılınacak öğle namazının ardından, vasiyeti gereği, Bakanlar Kurulu'nun aldığı kararla kurucusu olduğu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin bahçesindeki anıt mezara defnedilecek.

Bekir BATU-Mutlu BOZDAĞ

3 aylık evli genç kör kurşun kurbanı
İZMİT'TE 3 aylık evli İbrahim Yılmaz (26), çalıştığı Assan Anıl Otomobil Yedek Parça Fabrikası'nda birden yere yığıldı. Hemen hastaneye kaldırılan genç, kurtarılamadı. Yapılan otopside gencin başında MG-3 piyade tüfeği mermisi bulundu. Yılmaz'ın arkadaşları, fabrikaya 2 kilometre uzaklıktaki 15. Kolordu Komutanlığı'nın atış poligonundan seken bir kurşunla öldüğünü iddia ettiler.

5 TİKKO'cu terörist ölü ele geçirildi
TUNCELİ'DE 9 Ocak'ta bir binbaşı, bir yüzbaşı ve 4 askeri şehit eden 15 TİKKO'cu, yaklaşık 2 aylık amansız takip sonucu Hozat Buzlupınar bölgesinde sıkıştırıldı. Önceki gün akşam saatlerinde başlayan operasyonda, 5 terörist ölü olarak ele geçirildi. Yaklaşık 5 bin askerin ve helikopterlerin katıldığı operasyonun devam ettiği bildirildi.

Gökhan TAŞ

Hizb-ut Tahrir üyesi 10 kişi tutuklandı
ANKARA'DA yakalanarak gözaltına alınan şeriatçı Hizb-ut Tahrir örgütü üyesi 18 kişi dün DGM'ye çıkarıldı. Sanıklardan aralarında Hava Kuvvetleri'nde sivil memur olarak çalışan Lokman Çetin ve Halis Yaman'ın da bulunduğu 10'u tutuklandı. 7 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kayseri'de de Hizb-ut Tahrir üyesi 14 kişi yakalandı.

Marmara Denizi'nde 3 şiddetinde deprem
KARTAL açıklarında dün saat 17.08'de hafif şiddette bir deprem meydana geldi. Merkez üssü Marmara Denizi'nin Kartal açıkları olan depremin 3 şiddetinde olduğu bildirildi. Adana Seyhan'da ise saat 12.29 ve 13.21'de 4 şiddetinde 2 deprem oldu. Can ve mal kaybına yol açmayan sarsıntılar, vatandaşlar arasında panik yarattı.

Rize'de kuduz paniği
RİZE'NİN Ardeşen ilçesinde ölen kedi yavrularının kuduz olduğunun belirlenmesi üzerine, bir köy karantinaya alındı. Rize Tarım İl Müdürlüğü Şube Müdürü Kubilay Tamer, ilçeye bağlı Yeniköy'de ölen 3 kedi yavrusu leşinin, tahlil için Samsun İl Tarım Müdürlüğü Laboratuvarı'na gönderildiğini ve burada kuduz olduklarının belirlendiğini bildirdi. Bunun üzerine köyün 6 ay süreyle karantinaya alındığını ve hayvan giriş-çıkışının yasaklandığını belirten Tamer, kedilerin sahibinin aşılandığını, köydeki hayvanlara da aşı yapılmaya başlandığını kaydetti.

65 çift birlikte evlendi
DÜNYA Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde, Bornova'da, 65 çiftin resmi nikahı kıyıldı. Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri çerçevesinde resmi nikah töreni düzenlediklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Cengiz Bulut, resmi nikahın önemine işaret ederek, "Bizi bugünlere getiren analarımız, kadınlarımız gelecekteki analara örnek olmalıdır. Bunun için öncelikle resmi nikahları olmalıdır diye düşündük" dedi. İmam nikahlı 65 çiftin resmi nikah töreni sırasında, 65 yaşındaki bir çift herkesin ilgi odağı oldu.

Konseye Tantan başkanlık edecek
TÜRKİYE, İstanbul Condrad Oteli'nde 5-7 Nisan tarihleri arasında yapılacak olan Avrupa Konseyi 12. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Bakanlar Konferansı'na hazırlanıyor. Başkanlığını İçişleri Bakanı Sadettin Tantan'ın yapacağı toplantıya 41 üye ülkenin İçişleri bakanları katılacak. Yetkililer, AGİT'ten sonra en büyük organizasyon olan toplantının Türkiye tanıtımı için kaçınılmaz fırsat olduğunu belirterek, "Toplantı periyodik olarak 2 senede bir yapılıyor. Bir ülkeye ancak 80 yılda bir sıra geliyor" dedi.

Nebahat KOÇ (SHA)

100 ton patates yarım saatte bitti
HÜKÜMETİN üretim fazlası 2 milyon tonluk patatesin tüketilebilmesi "patates genelgesi" ve "reklam filmi" gibi çalışmaları sürerken, Kızılay Samsun Şubesi talip olduğu patatesleri kilosu 20 bin liradan Nevşehir'den aldı. 100 ton patates alan Kızılay Samsun Şubesi patatesleri fakir vatandaşlara dağıttı. İlk etapta 100 ton patates alan Kızılay Samsun Şubesi, patatesleri 25'er kiloluk çuvallar halinde yardıma muhtaç vatandaşlara dağıttı. Yağan yağmura aldırmayan vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren Kızılay binası önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Vatandaşlar patates alabilmek için adeta birbirlerini ezdi.

Pınar SEL (SHA)

"Norm Kadro" start aldı
MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından, okullardaki öğretmen ve yönetici açığının kapatılması amacıyla başlatılan "Norm Kadro" uygulaması, İstanbul'da da start aldı. İstanbul İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Erdem Kayaalp başkanlığında kurulan komisyon, İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri, Eğitim Bölgeleri Koordinatör müdürleriyle bir toplantı düzenleyerek, norm kadro uygulamasının işleyişini anlattı. Norm kadro uygulaması gereği 125 eğitim bölgesine ayrılan İstanbul'da, her eğitim bölgesine bir okul müdürü koordinatör olarak atandı.

Barış MUTLU (SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır