kapat

07.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
"Helikopter"de pazarlığa devam
Merakla beklenen 3.5 milyar dolarlık saldırı helikopteri ihalesinden nihai karar çıkmadı; 5 firmadan ikisi elendi, kalanlarla pazarlık sürüyor

SONUCU merakla beklenen 3.5 milyar dolarlık saldırı helikopteri ihalesinden nihai karar çıkmadı. Teklif veren 5 firmadan ikisi elendi, kalanlarla pazarlık devam edecek. Savunma Sanayii İcra Komitesi, Amerikan Boeing ve Alman-Fransız ortaklığı Eurocopter'i eledi. Başbakan Ecevit, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu ve Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu'ndan oluşan Savunma Sanayii İcra Komitesi, dün toplanarak Türk Silahlı Kuvvetleri'nin büyük önem verdiği saldırı helikopteri ihalesini görüştü. Toplantı yaklaşık 3 saat sürdü. Amerikan Boeing firmasınca üretilen ve "Tank katili" olarak ünlenen Apache Long Bow saldırı helikopterinin "Bakım ve idamesinin çok masraflı olması, fiyatının çok pahalı olması ve sanayileşme teklifinin yetersiz bulunması" nedenleriyle elendiği öğrenildi.

Fransız-Alman Konsorsiyumu tarafından üretilen Tiger'ın ise, uçuş testlerindeki performansı yetersiz bulundu. Ecevit'in "siyaset yok" açıklamasına karşın Almanya'nın kendi iç dinamikleri nedeniyle Türkiye'ye silah satışında sorun çıkarması ve iki ülke istihbaratının anlaşmasına karşın "casus krizi"nin Türkiye'yi suçlar bir şekilde basına sızdırılmasının da karara dolaylı etki yaptığı ileri sürüldü. Yarışa ise şunlar devam ediyor:

1- BELL TEXTRON-KING KOBRA

2- AGUSTA-A-129-INTERNATIONAL MANGUSTA A-129l

3- IAI-KAMOV KONSORSİYUMU-KA-50-2 ERDOĞAN


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır