kapat

07.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
SABAH yazarsa işte böyle yazar
SABAH Gazetesi, 4 Mart Cumartesi günü "Pazartesi kar geliyor" başlığıyla vatandaşları, soğuk ve kar yağışına karşı uyarmıştı...

METEOROLOJİNİN yaptığı hava tahminleri doğru çıktı ve İstanbul, Balkanlar üzerinden gelen kar yağışı ile beyaz bir örtüye büründü; haftanın ilk iş günü bastıran kar yağışı hayatı altüst etti.

Balkanlar üzerinden gelen kar yağışı, önceki akşam saat 21.00 sıralarında başladı ve giderek artan bir yoğunlukla sabaha kadar devam etti. Yağış özellikle kentin yüksek kesimlerinde etkili olurken, aynı saatlerde birbirine yakın bölgelerde ilginç iklim farklılıkları meydana geldi.

Örneğin kentin kuzeyindeki TEM Otoyolu'nda lapa lapa kar yağarken, 3 kilometre güneyindeki E-5 Karayolu'nda yağmur yağdı.

YOLLAR KAPANDI
Kar yağışı, Anadolu yakasında en çok Yakacık, Çamlıca, Ümraniye, Samandıra ve Kayışdağı gibi rakımı yüksek bölgelerde etkili oldu. Çamlıca ve Yakacık'ta buzlanma nedeni ile ulaşıma kapanan yollar, belediyeye bağlı ekiplerin yolları tuzlaması ile araç trafiğine açılabildi.

Özellikle Birinci ve İkinci Boğaz köprülerinde trafiği olumsuz yönde etkileyen kar, İstanbullular'ın işlerine gecikmelerine neden oldu. Pazar günü öğle saatlerinde İstanbul'da güneşli hava ile birlikte artan hava sıcaklığı da kar yağışı ile birlikte gece 12 derece birden düştü.

HAVA ISINDI
İstanbul'u etkisi altına alan soğuk ve yağışlı hava dünden itibaren yerini sıcak havaya bıraktı.

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Dr. Saffet Sarı, İstanbul'un çeşitli ilçeleri arasındaki hava ve sıcaklık farklarını şöyle açıkladı: "İstanbul'a baktığınızda Büyükçekmece'den Tuzla'ya kadar en az 100 kilometrenin üzerinde bir uzunluk. Bu kadar geniş bir alanda gün içerisinde birden fazla yağış çeşidinin görülmesi gayet normal."

Tebernüş KİREÇCİ-Cihat MAT-Özkan ARSLAN- (SHA)


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır