kapat

07.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Provokatör kıskıvrak
Alibeyköy Cemevi'ni kundaklamak isteyen 1 kişi ile 2 yardımcısı yakalandı. Kundakçının yaşadışı sol örgütte üye olduğu gerekçesiyle 12 yıl hapis cezası bulunduğu öğrenildi

ALİBEYKÖY Cemevi'ni provokasyon yaratmak için yakmaya çalışan bir kişi ile kendisine yardım ve yataklık eden 2 kişi yakalandı. Eyüp Karadolap Mahallesi Saya Yokuşu Caddesi'nde bulunan ve Pir Sultan Abdal Kültür Derneği olarak da bilinen cemevine önceki gece saat 23.00 sıralarında arka pencereden giren ve elinde benzin bidonu bulunan Kemal Sarıgöl adlı bir kişi, yakalanarak gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülen ve üzerinden sahte kimlik çıkan bu kişinin İstanbul Devlet Güvenlik Mahkemesi'nce yasadışı sol örgüt üyesi olmak suçundan 12 yıl hapse mahkum edilen Kenan Sarıgöl olduğu anlaşıldı. Sarıgöl'ün ifadeleri üzerine kendisine yardım ve yataklık ettiği belirlenen 2 kişi daha yakalanarak Terörle Mücadele Şubesi'ne getirildi.

HADEP'İ DE KUNDAKLAMIŞLAR
Sanıkların cemevini 19 Şubat'ta da tiner dökerek yakmak istedikleri ancak başaramadıkları, 22 Şubat'ta ise provokasyona yönelik yakma eylemini gerçekleştirdikleri bildirildi. Sorgulanan kişilerin 1 Mart'ta HADEP Eyüp İlçe binasının yakılmasının da failleri olduğu anlaşıldı. Terörle Mücadele Şubesi yetkilileri, sanıkların sorgularının tamamlanmasından sonra İstanbul DGM'ye sevk edileceğini söylediler.

Serdar CANIPEK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır