kapat

07.03.2000
Anasayfa
Son Dakika
Haber İndeksi
Yazarlar
Günün İçinden
Politika
Ekonomi
Dünyadan
Spor
Magazin
microbanner
Sabah Künye
Atayatirim
Sofra
Bizim City
Sizinkiler
Para Durumu
Hava Durumu
İstanbul
İşte İnsan
Astroloji
Reklam
Sarı Sayfalar
Arşiv
E-Posta

Turkport
1 N U M A R A
Z D N e t  Türkiye
A T V
M i c r o s o f t
Win-Turkce US-Ascii
© Copyright 2000
MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş.
Eroin kaçakçısı 'Zaza' yakalandı
Interpol'ün Kırmızı Bülten'le aradığı eroin kaçakçısı "Zaza Hikmet" lakaplı Hikmet Sevcan, Yeşilyurt'ta gözaltına alındı

AVUSTURYA, Almanya ve Hollanda'ya değişik tarihlerde 300 kilo eroin gönderdiği iddiasıyla, 13 yıldır Interpol'ün Kırmızı Bülten'le aradığı Hikmet Sevcan (47), Narkotik Şube ekiplerince yakalandı. Yeşilyurt'taki evinden çıkıp otomobiline binerken şoförü Hamza Uyar'la birlikte yakalanan organize suç örgütü elebaşı "Zaza Hikmet" lakaplı Hikmet Sevcan'ın dikkat çekmemek için kendine polis süsü vererek Renault 19 marka araç kullandığı belirlendi.

OTELLERİ ARANDI
Sevcan'ın yakalandıktan sonra sahibi bulunduğu "E-5" ve "Sevcan" otellerine götürüldüğü ve polis ekiplerinin sanığın otelleri ile işyerlerinde arama yaptığı bildirildi. Yakınlarının üzerine kayıtlı birçok oteli ve işyeri bulunduğu öğrenilen Sevcan'ın, Eminönü'nde otel açmak için ilçe emniyet müdürlüğüne müracaat ettiği ancak kendisine ruhsat verilmeyince Yargıtay'a dava açtığı öğrenildi.

Sevcan'ın, 1996'da dönemin Milli Savunma Bakanı İsmet Sezgin'in açtığı askeri yatak ihalesini kazandığı iddia edilmiş, bunun üzerine ihale iptal edilmişti.

DGM'YE SEVK EDİLECEK
1983'te "Babalar Operasyonu" kapsamında yakalanan ve işyerinde yapılan aramada 4 adet tabanca, çok sayıda kurşun geçirmez yelek bulunan Sevcan ve Ankara 4 No'lu Sıkıyönetim Mahkemesi'nde uyuşturucu kaçakçılığı suçundan yargılanmıştı.

Çifte vatandaşlık hakkından yararlanarak Bulgaristan vatandaşı olduğu da belirlenen Hikmet Sevcan'ın, bu ülkede 3 ayrı kaçakçılık olayına adının karıştığı anlaşıldı. Sevcan'ın, hakkındaki gıyabi tutuklama kararı uyarınca yarın İstanbul DGM'ye sevk edilmesi bekleniyor.

Kilis'te 1943 yılında doğan Hikmet Sevcan, adını uyuşturucu ve silah kaçakçılığı ile duyurdu. Fransız Polisi, 22 Eylül 1966'da Fransa-İsviçre sınırında karpuz yüklü bir kamyonun gizli bölmelerinde 500 kilo ham afyon, 54 kilo baz morfin yakaladı. Uyuşturucunun sahibi Hikmet Sevcan ile kardeşi Mustafa idi.

Tarihler 15 Ekim 1983'ü gösterdiğinde Diyarbakır'da 217 kilo eroini yakalandı. Sevcan Bulgaristan'a kaçtı. Ancak aynı yıl Florya'daki Sevcan Oteli'nde de çok sayıda silah ele geçirildi. 21 Nisan 1991'de İstanbul'da ele geçirilen 4 kilo 400 gram eroinin sahibi yine Hikmet Sevcan'dı. Hikmet Sevcan her seferinde kurtulmayı başarıyordu.

ÇAKICI'NIN ORTAĞI
İstanbul DGM Başsavcılığı 15 Mayıs 1997'de hakkında gıyabi tutuklama müzekkeresi çıkardı. Suçlama, "Teşekkül oluşturarak yurtdışına uyuşturucu kaçırmak"tı. Bir önceki gıyabi tutuklama kararı Avrupa'ya uyuşturucu sokmak suçundan olan Hikmet Sevcan, Interpol'ün Kırmızı Bülten'ine rağmen yakalanamadı.

Hakkındaki iddialar arasında, bir polis müdürünün eskortuyla Kapıkule'den elini kolunu sallaya sallaya çıkması da yer aldı.

Kurduğu şirketler arasında Bulgaristan'da faaliyet gösteren VIS adlı firma da vardı. Fakat bu şirket, ortağı Alaattin Çakıcı'nın yakalanması ile kapandı.

Serdar CANİPEK


Copyright © 2000, MERKEZ GAZETE DERGİ BASIM YAYINCILIK SANAYİ VE TİCARET A.Ş. - Tüm hakları saklıdır